Terme kız imam hatip hızla yükselecek

Terme kız imam hatip hızla yükselecek
AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, Terme'de yapılması planlanan kız imam hatip lisesinin resmi işlemlerinin tamamlanarak, protokol aşamasına geldiğini söyledi.

Demir, "Hayırseverimizin katkısıyla okul hızla yükselecek" dedi

AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, Terme İlçesi'nde yapılması planlanan 32 derslikli kız imam hatip lisesinin Eğitime Yüzde 100 Destek Projesi kapsamında protokol imzalanacağını ve hayırseverlerin desteğiyle hızla yükseleceğini söyledi.

28 KASIM'DA PROTOKOL İMZALANACAK
Milletvekili Demir, Terme'nin ihtiyacı olan kız imam hatip lisesi için yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Kurulan Terme Temel Kır Kız İmam Hatip Lisesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği'yle okulun resmi müracaatlarının yapıldığını söyleyen Demir, "28 Kasım'da Valilik, Milli Eğitim Müdürlüğü ve dernek arasında protokol imzalanacak. Dernek hayırseverlerden topladığı paralarla okulu yaptırıp, Milli Eğitim Müdürlüğü'ne devredecek. Bu Samsun'da okul ihtiyacını tespit ettiğim son projeydi. Bu okulumuz da tamamlandığında okulu olmayan ilçemiz kalmamış olacak" dedi.

HAYIRSEVERİN İSMİ VERİLDİ
Eğitime Yüzde 100 Destek Projesi kapsamında yapılacak okula Termeli bir işadamının önemli bir miktar bağış yapacağını söyleyen Milletvekili Demir, "Burhan Kır isimli işadamı, babası Temel Kır adına bu okula önemli bir miktar bağışta bulunacağını taahhüt etti. İstanbul'da Terme Belediye Başkanımız Şenol Kul, AK Parti Terme İlçe Başkanımız Ali Kılıç ile birlikte ziyaretlerine gidildi, okulun önemi hakkında bilgiler verdik. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Herşey gelip geçicidir ama bu hayır işleri kalıcıdır. Okula da hayırsever Temel Kır'ın ismi verilecek. İnşallah yapılacak bağışlarla okulumuzun hızla yükseldiğini ve eğitim öğretime açıldığını göreceğiz" diye konuştu.

28 Kasım 2014 Cuma günü Terme Kültür Merkezi'nde imzalanacak protokol töreninin ardından Terme Temel Kır Kız İmam Hatip Lisesi'nin yapım aşamasına geçilecek. İhale işlemlerinin ardından okulun yapımına başlanacak.

FOTOĞRAF ALTI:
HAYIRSEVERE ZİYARET: AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, AK Parti Terme İlçe Başkanı Ali Kılıç ve beraberindekilerle okulun yapımına katkı sağlayacak olan hayırsever Burhan Kır ve babası Temel Kır'ı İstanbul'daki işyerlerinde ziyaret etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.