Akbaş: Hükümetten icraat bekliyoruz

Akbaş: Hükümetten icraat bekliyoruz
Cumhurbaşkanı'nın katılımıyla yapılan 4'üncü “Esnaf Şurası”nı değerlendiren Samsun Tuhafiyeciler Odası Başkanı Ahmet Akbaş...

“En büyük temennimiz esnaf şurasındaki verilen olumlu mesajların icraata geçmesidir.” dedi.

Yapılan şuranın esnaf açısında olumlu karşılandığını kaydeden Akbaş, geçmişte verilen vaatler gibi esnafın uyutulmadan projelerin hayata geçmesi gerektiğini dile getirdi. Verilen sözlerin takipçisi olacaklarını kaydeden Tuhafiyeciler Odası Başkanı Akbaş, “Geçmişte esnafın ağzına bir parmak bal çalınarak kandırılıyor ve sorunlara çözüm bulmak yerine vaatlerle uyutuluyordu. Şimdilerde AK Parti hükümetinin olumlu yönde adım atacağını belirten mesajlarını duymak bizleri mutlu etse de hayata geçmeden erken sevinmek istemiyoruz.” diye belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın prim borçları sebebiyle emekli olamayan Bağkur'lu esnaflarla ilgili hazırlanan projeyi açıklamasının olumlu bir adım olduğunu belirten Akbaş, “Sayın Cumhurbaşkanımız, prim borçları sebebiyle emekli olmayan Bağkur'lu esnafa uygun şartlarda kredi verileceğini açıkladı. Projeye göre SGK Halk Bankası ile bir protokol imzalayacak. Banka pirim borcu nedeniyle emekli olamayan esnaflara düşük faizli kredi sağlayacak. Halk bankası banka vereceği kredilere 36 aya kadar vade imkanı sağlayacak. Verilecek prim borcu kredisi için banka 0.97 oranında faiz uygulayacak.” diye konuştu.

Şehir merkezlerinde bir biri ardına açılan büyük AVM'lere dikkat çeken Başkan Akbaş, “Esnafımızın en büyük sorunu dev markalarla ve AVM'lerle mücadele ediyor olması. Maalesef Samsun'da geçtiğimiz günlerde bir market sahibi borcundan dolayı intihar etti. İntihar sebebi ise aynı bölgede bir marketin açılması Bizler küçük esnafı yaşatmaya ve ayakta tutmaya çalışırken AVM'ler adeta öldürüyor. Hükümetin acil önlem planları arasında bu konunun detaylı işlenerek hayata geçirilmesi şart olmuştur.” dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli'nin esnafın sorunlarını 5 ana maddede ve 33 alt başlıkta ele alınacağını belirtmesine de değinen Akbaş, “Küçük esnafın maddi ve manevi açıdan desteğe ihtiyacı vardır. Hükümetimizin mevzuat, mesleki eğitim, kredi, finansman ve teşvik, vergi ve sosyal güvenlik, yenilikçilik olmak üzere 5 ana ve 33 alt başlık altında ele alacaklarını belirtmesi bizleri sevindirmekte fakat en kısa sürede bunların hayata geçmesini istiyoruz. Esnaf ve sanatkarın acımasız rekabete ve ezici güce karşı mutlaka korunması gerekmektedir.” şeklinde konuştu. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.