ABD'yi karıştıran karar

ABD'yi karıştıran karar
ABD'nin Missouri eyaletine bağlı Ferguson kentinde, 9 Ağustos tarihinde Michael Brown adlı siyahi genci öldüren polis memuru Darren Wilson, büyük jüri tarafından suçsuz bulundu.

Kararın açıklanmasının ardından Ferguson kenti karışırken karar ülke çapında protestolara yol açtı.
Missouri eyaletine bağlı Ferguson kentinde, 9 Ağustos tarihinde siyahi genci öldüren polis memuru Darren Wilson, büyük jüri tarafından suçsuz bulundu. Jürinin kararını öğlen saatlerinde vermesine karşın, bölge savcısının talimatıyla, gerekli güvenlik önlemlerini almak için kararın açıklanması, yerel saatle dün akşam 21.00'a kadar ertelendi. Polis tarafından öldürülen Michael Brown'ın ailesi, jürinin aldığı karara karşı hayal kırıklığına uğradıklarını belirtirken, karar ABD'nin dört bir yanında protestolara yol açtı.

KARARIN AÇIKLANMASINI ARDINDAN FERGUSON KARIŞTI

Ferguson kentinde bir grup, polis binasının önünde toplanarak kararı protesto etti. Kısa bir zamanda daha da kalabalıklaşan grup, polis arabalarına saldırdı. Olaylar kısa bir sürede şehrin geneline yayılırken göstericiler bazı dükkanları yağmalayıp ateşe verdi. Olaylar sırasında göz yaşartıcı gaz bombası kullanan polis, müdahale sırasında plastik mermi de kullandı.

OBAMA: JÜRİNİN KARARI KABUL EDİLMELİ

ABD Başkanı Barack Obama kararın ardından yaptığı açıklamada, güvenlik güçlerine göstericilere karşı şiddet kullanmama çağrısı yaptı. Göstericilere de soğukkanlı olmaları çağrısında bulunan Obama, "Büyük Jüri'nin verdiği karar bu ve bu karara saygı duymak zorundayız" dedi.

JÜRİNİN KARARI NEW YORK'TA DA PROTESTO EDİLDİ

ABD'nin New York kentinde de jürinin kararına karşı bir protesto gösterisi düzenlendi. "Irkçı polis", "Polis şiddetine son", "Ellerim havada, ateş etme", "Adalet yoksa barış da yok" sloganları atan protestocular, Union Park'tan Times Meydanı'na oradan da siyahi nüfusun yoğunlukta olduğu Harlem bölgesine kadar yürüdüler.

ÜNLÜLER DE KARARI PROTESTO ETTİ

Spor ve eğlence dünyasının ünlü isimleri başta, LeBron James ve Rihanna da sosyal medya hesaplarından kararı protesto eden paylaşımlarda bulundular. (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.