Vali şahin destek istedi

Vali şahin destek istedi
Samsun Valisi İbrahim Şahin, öğretmenlerden sentetik uyuşturucunun zararları konusunda öğrencileri bilinçlendirmesini ve uyuşturucuyla mücadelede kendilerine destek olmalarını istedi.

Samsun'da 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamaları kapsamında Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) program düzenlendi. Programa; Vali İbrahim Şahin, Samsun Milletvekili Mustafa Demir, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Mustafa Koçak, vali yardımcıları Mehmet Ali Yıldırım, Faruk Necmi Kurt, ilçe kaymakamları, okullarda görev yapan okul idarecileri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

24 Kasım'ın Atatürk'ün Bakanlar Kurulu marifeti ile kendisine verilen 'Başöğretmenlik' sıfatını kabul ettiği gün olduğunu hatırlatan Vali İbrahim Şahin, “Ülkemizde 24 Kasım günü 'Öğretmenler Günü' olarak kutlanmaktadır. Dünyada eğitimi çözmüş ve eğitimle ilgili biz bu işi bitirdik diyen hiçbir ülke yok. Fakat bu işte çok önemli mesafeler alan ülkeler var. İstatistiklere baktığımızda ilimizde ilköğretimde sınıflaşma oranımız şu anda yüzde yüzdür. Bu konuda şu an hiçbir aksaklık ve eksikliğimiz yok. Orta öğretimde ise kısmen ihtiyaçlarımız var. Samsun eğitim alanında çok ciddi mesafeler alan bir şehir. Son yıllarda Türkiye de yeni okullar yapılarak bu konuda çok önemli mesafeler alındı. Biz okullarda çocuklarımıza eğitim-öğretim verirken bazen çok gereksiz bilgileri de veriyoruz. Hayata tutunma konusundaki bilgilerin çocuklara mutlaka verilmesi gerekiyor. Biz ve bizler milli eğitim marifeti ile Samsun'da trafik konusunda çocuklarımızı eğitmeliyiz. Bizim bir öz eleştiri yapıp, gerçekten öğrencilere verilmesi gereken derslerin daha çok hangi alanlarla ilgili olması gerektiği konusunda çalışma yapmamız gerekiyor.” dedi.

Konuşmasında öğretmenlere de seslenen Şahin, “Değerli öğretmenler, benim sizlerden önemli bir isteğimde sentetik uyuşturucuların zararları konusunda öğrencileri bilinçlendirerek bizlere yardımcı olmanız. Biz Samsun'da uyuşturucu ile mücadelede güvenlik güçlerimizle beraber bir seferberlik ilan ettik. Yapılan çalışmalar sonunda bu konuda önemli gelişmeler kaydedildi. Atatürk'ün işaret ettiği 'Yeni Nesil Sizlerin Eseri Olacaktır' vecizesi bizler için çok önemlidir. Bu çağda ciddi anlamda elimizden uçup giden bir genç nesil var. Bu bize ciddi anlamda problem oluşturuyor. Biz gençlerimize eğitim veremezsek, orta yaş gurubuna geçtiğimizde elimizde yetiştirebileceğimiz malzeme olmayacaktır. Değerli öğretmenler, benim sizlere bir tavsiyem de yüksek lisans ve doktora konusunda çalışmalar yapmanızdır. Özellikle Ondokuz Mayıs Üniversitesi gibi güçlü ve büyük bir üniversitenin ilimizde olmasının avantajını da yakalayıp mutlaka yüksek lisans ve doktora konusunda çalışmalar yapın.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından öğretmenlik mesleğine yeni başlayan adaylığı kaldırılan öğretmenlerin yemin töreni gerçekleştirildi. Programda daha sonra emekli olan öğretmenlere Hizmet Şeref Belgeleri ile, ilimizde bulunan okullar arasında 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama programı dolayısı ile düzenlenen resim, şiir, kompozisyon ve anı yazma yarışmalarında dereceye giren öğrenci ve öğretmenlerin ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi.

Programın sonunda Samsun Devlet Opera ve Balesi sanatçıları tarafından Öğretmen Marşı seslendirildi. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.