“Belediye Başkanınıza Sahip Çıkın”

“Belediye Başkanınıza Sahip Çıkın”
Terme Çevre Platformu (TERÇEP) tarafından organize edilen Terme'de Termik Santrale Hayır etkinlikleri kapsamında Terme Halkı ile Yeşil Gerze Platformu Üyeleri bir araya geldi.

Toplantıda konuşan YEGEP Sözcüsü Şengül Çalışkan Şahin “Belediye Başkanınıza sahip çıkın ve bu yolda yalnız bırakmayın” Dedi.
Terme'de yapılması planlanan kömürlü termik santrale dikkatleri çekmek ve karşı duruş sergilemek amacı ile Terme Çevre Platformu (TERÇEP) tarafından Yeşil Gerze Çevre Platformu üyeleri Terme ilçesine gelerek santral konusunda tecrübelerini ilçe halkı ile paylaştılar. Terme Belediyesi Kültür merkezinde yapılan toplantıya Yeşil Gerze Platformu (YEGEP) üyeleri, Terme Kaymakamı İlyas Gün, Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, Samsun MHP İl Başkanı Şaban Kılıç, İlçenin Sivil toplum örgütlerinin başkanları, siyasi parti temsilcileri ve çevre il ve ilçelerden vatandaşlar katıldı.
KARARLI OLUN
Santrali bölgelerine kurdurtmayacaklarına inandıklarını ve bu bilinç ile çalışmalar yaptıklarını ifade eden YEGEP sözcüsü Şengül Çalışkan Şahin tecrübelerini Terme halkı ile paylaştı. Termik santrale karşı durmak nefesine sahip çıkmaktır. Diyen ve bu konulardaki birlikteliğin önemine vurgu yapan Şahin “Biz bu mücadelede kazandık. Bunun bir reçetesi ve anahtarı yok. Sadece inandık. Birliğinizi dirliğinizi ve kararlılığınızı asla yitirmeyin. Belediye Başkanı Şenol Kul'un bu konudaki tavrı çok önemli ve Belediye Başkanınıza sahip çıkın ve bu yolda yalnız bırakmayın. Dilerim sizde başarırsınız.” Dedi.
TERMİK SANTRAL SİYASET ÜSTÜ
Terme'deki Termik santral olayına siyasi değil siyaset üstü baktıklarına vurgu yapan Terme Belediye Başkanı Şenol Kul “Terme de güzel bir birliktelik sağlandı. Bütün siyasi partiler, sivil toplum örgütleri hiçbir siyasi ayrıştırma yapmadan hep birlikte bu olaya sahip çıktı. Şuandaki aşamada gayet iyi gidiyor. İnşallah güzel bir sonuçta alacağız. Bunda hiç tereddüttüm yok. Hiçbir şey mücadele edilmeden kazanılmaz. Burada şirket çok açık ve net bir şekilde bunu kurmak için uğraşıyor. Şirket buraya gelmedi. Bizimle görüşme yapmadı. Bu santral çok güzel bir yatırımdı da neden yerel yönetimlerden bundan sorumlu olan insanlardan kaçtınız. “ Dedi.
ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPIYORUZ
Terme Belediye Başkanı olarak üstüne düşeni yaptığını sözlerine ekleyen Kul “Bu santralin buraya yapılması için bizi yok etmeniz gerekir. Biz bu santrali yaptırmayacağız. Bizim isteklerimiz net bunun ne ideoloji ne de siyasetle alakası yok. Termede dağ, ova, göl, deniz, orman, doğal sit alanı var. Bu santralin yapılmayacak yer neresi deseler Terme derim. Terme Santral için uygun alan değil. Gidin nereye istiyorsanız oraya yapın. Eğer siz bu olayın arkasında olursanız ben her türlü fedakârlığı yapmaya hazırım. Herkes benim samimiyetimi bile sorguluyor. Ben üstüme düşeni yapıyorum. Mücadele edilmeden hiçbir şey elde edilemez. “ Dedi.
Gerze'de santralin yapılması planlanan Köyün Muhtarı Ahmet Tiryaki, TERÇEP Üyelerinden Cemil Keleş ve TERÇEP dönem sözcüsü Zekai Altunpala'nın konuşma yaptığı toplantı sonunda ziyaretçilere Terme Kaymakamı İlyas Gün ve Terme Belediye Başkanı Şenol Kul tarafından çiçek takdim edildi.



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.