SAMSUNSPOR ORDU'DA PATLADI 4-1

SAMSUNSPOR ORDU'DA PATLADI 4-1
Aylardır para alamayan Kırmızı Beyazlı futbolcular Karadeniz derbisinde Orduspor'u deplasmanda 4-1 gibi net bir skorla mağlup ederek ayakta alkışlandı.

Kritik maçta Kırmızı Beyazlıların gollerini ise Musa Aydın (2) ve Serdar Eylik (2) kaydetti.
Maddi imkansızlıklarla boğuşan iki Karadeniz ekibi Orduspor ile Samsunspor 19 Eylül stadyumunda kozlarını paylaştı. Rakibine oranla maçın her anında etkili olan Kırmızı Beyazlılar Musa Aydın ve Serdar Eylik'in attığı ikişer golle zorlu deplasmandan 3 puanla döndü. Kırmızı Beyazlılar bu galibiyetle haftalardır süren 3 puan özlemine son vermiş oldu.


KAPTAN GEMİSİNİ GÖTÜRDÜ
Ptt 1.lig'de Samsunspor Karadeniz derbisinde Oduspor'a konuk oldu. Mücadeleye her iki takım'da kontrollü başladı. Kırmızı Beyazlılar rakibine oranla maçın ilk devresinde daha çok topa hakim olan takımdı. Sağlı sollu ataklarla rakip kalede gol arayan Samsunspor aradğı golü 28. dakikada buldu. Sağ kanattan gelişen atak'da ceza sahası içinde topla buluşan Mbilla'nın Musa Aydın'a alda at dediği pozisyonda kaleciyle karşı karşıya kalan tecrübeli futbolcu şık bir plase ile meşin yuvarlağı filelerle buluşturmayı başardı. Bu golden sadece 3 dakika sonra 31. dakikada savunmadan seken topu iyi akip eden Musa Aydın raht bir vuruşla topu ağlarla buluşturdu ve kendisnin ve takımının ikinci golü kaydetti. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Kırmızı Beyazlılar soyunma odasınada 2-0 önde gerin taraf oldu.


ORDU İKİNCİ YARIDA UMUTLANDI
Karşılaşmanın ikinci yarısında ise Samsunspor skorunda verdiği avantajdan dolayı oyunu rolantiye aldı. İkinci devreinin ilk 15 dakikasında orta saha mücadelesyile geçen karşılaşmanın 65. dakikasında ceza sahası dışında topla buluşan Orduspor'un genç oyuncusu Umut Sönmez Kırmızı Beyazlı savunmanın açığı iyi değerlendirdi ve şık bir plaseyle meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu. Bu golün ardından ev sahibi Orduspor beraberlik sayısı için Samsunspor kalesinde arda arda pozisyonlara girsede Kırmızı Beyazlıların genç kalecisi Furkan gole izin vermedi.


SERDAR KENDİNE GELDİ
Rakibinin açıklarını iyi değerlendiren ve oyunda dengeyi yeniden kuran Samsunspor rakip kalede etkili olmaya başladı. Oyuna ikinci yarıda dahil olan Serdar Eylik'in sol çaprazdan yaptığı enfes ortaya Mbilla dokunamadı ve Kırmızı Beyazlılar yüzde yüzlük bir gol pozisyonunu değerlendiremedi. Karşılaşmada dakikalar 82'yi gösterdiğinde sağ kanattan etkili gelen Umar ceza sahası içinde Serdar Eylik'e alda at dediği pozsiyonda genç oyuncu toğu filelerle buluşturdu. 3-1 Golden sonra rakip kaleye daha rahat giren Samsunspor 87. dakikada Serdar'ın ayağında gelen golle maçta 4-1 öne geçen taraf oldu. Kalan dakikalarda başka gol sesi çıkmayınca Kırmızı Beyazlılar Karadeniz derbisinde Orduspor'u 4-1 geçerek haftalar sonra 3 puanla tanştı. NİYAZİ ÖNDAŞ






HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.