TÜBİTAK'tan Sunguroğlu Koleji'ne 2 madalya

TÜBİTAK'tan Sunguroğlu Koleji'ne 2 madalya
Bu yıl 22'ncisi düzenlenen TÜBİTAK Ulusal Bilim Olimpiyatları'na katılarak üstün başarı gösteren Gaziantep Özel Sunguroğlu Koleji, 2 madalya alarak bilimsel alanda en iyi okullar arasında yer aldı.

Okul Müdürü Ahmet Özçelik öğrencilerinin elde ettiği başarının başta Gaziantep olmak üzere bölgenin eğitimi için önemli bir kazanım olduğunu dile getirdi.

22. Ulusal Bilim Olimpiyatları Birinci Aşama Sınavları'na 86 farklı okuldan öğrenci katıldı. Bu sınav sonucunda 329 öğrenci yaz hazırlık okuluna davet edilirken Türkiye derecelerini gösteren “İkinci Aşama” sonuçları ise Ankara'da düzenlenen törenle açıklandı. Biyoloji ve fizik dalında Özel Sunguroğlu Koleji öğrencileri bronz madalya aldı. Okul öğrencilerinden Ali İhsan Nergiz biyoloji dalında, Furkan Aykut Sarıkamış ise fizik dalında bronz madalya kazandı. Öğrenciler, TÜBİTAK tarafından madalya, para ödülü, üniversite giriş sınavın da ek puan ve üniversite hayatı süresince burs ile ödüllendirildi.

Alınan başarı sonucu öğrencileri kutlayan Güney Eğitim Kurumları Genel Müdürü Taner Hafızoğlu, alınan başarı ile ülkenin en iyi okullardan biri olduklarını kanıtladıklarını ifade etti. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.