Maç öncesi yemek yemeyin!

Maç öncesi yemek yemeyin!
Balıkesir Tabip Odası, maç esnasında kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden 17 yaşındaki Tuğra Yarbaoğlu'nun ölümüne dikkat çekmek için halı saha maçına çıkan gazetecileri kalp kontrolünden geçirdi.

Balıkesir'de 7 Kasım 2014 tarihinde, lise 3'üncü sınıf öğrencisi 17 yaşındaki Tuğra Yarbaoğlu, halı sahada futbol oynarken kalp krizi geçirerek yaşamını kaybetmişti. Balıkesir Tabip Odası, Yarbaoğlu'nun ölümüne dikkat çekmek amacıyla, halı sahada maç yapacak gazetecilere maç öncesi EKG, fizik muayene ve ekokardiyografi testi yaptı. Gazeteciler maç öncesi ambulanstaki 3 doktorun gözetiminde bazı testlerden geçti.
Konu ile ilgili bilgi veren Balıkesir Tabip Odası Başkanı Doktor Fikret Şahin, "Bu yaşadığımız üzücü olaydan dolayı genç kardeşimize Allah'tan rahmet, ailesine sabırlar diliyorum. Bu olaydan dolayı toplumumuzda bu gibi üzücü olaylarla karşılaşmamak amacıyla, 'Nasıl bilinçlendirebiliriz?' diye bu çalışmayı yapmak istedik. Burada sportif karşılaşmalar öncesi bir sağlık muayenesinin ne kadar önemli olduğunu vurguluyoruz. Özellikle halı saha gibi yarışmalı sporlarda nelere dikkat etmemiz gerekir, bunlara temas etmek istedik. Hiç olmazsa halı saha gibi böyle efor sarf edilen, ani depara kalkılan yani belli bir ritmde değil de anlık ritm artırılan spor tarzlarında ne gibi noktalara dikkat etmemiz gerekir, bunları anlatıyoruz. Bu tür spor yapan kişilerin yılda bir kez sağlık kontrolünden geçmesini tavsiye ediyoruz" dedi.SABAH

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.