ÇOCUKLARDAN ÖRNEK TEMİZLİK KAMPANYASI

ÇOCUKLARDAN ÖRNEK TEMİZLİK KAMPANYASI
Terme İlçesinde Terme Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Terme İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün organize ettiği kampanya ile ilköğretim okulu öğrencileri çöp topladı.

Terme Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Terme İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından çevre bilinci konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla İlçe şehir merkezinde 400 öğrenci çöp topladı. Terme ilçe merkezinde düzenlenen etkinliğe Terme Kaymakamı İlyas Gün, Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, Terme İlçe Milli Eğitim Müdürü Özer Ersoy, Okulların öğretmen ve öğrencileri ile vatandaşlar katıldı.
“Temiz Çevre Temiz İlçe” etkinliği kapsamında faaliyetlerine devam edeceklerini belirten Terme Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Hüseyin Danacı “Hayatımızın sağlıklı bir şekilde sürmesi için değer verdiklerimizi korumamız gerekiyor. Doğayı korumadığımız zaman dolayısıyla insanlar ve canlılar zarar görüyor. Bu duyarlılığın küçük yaşlarda kazandırılmasının önemine inandığımız için böyle bir faaliyet düzenlemek istedik. Katılan bütün çocuklara teşekkür ediyor ve büyüklerine örnek olmalarını diliyorum.” diye konuştu.
ASIL OLAN KİRLETMEMEKTİR
Çocuk hakları gününün kutlandığı bu günlerde öğrencilerin Terme'ye çok güzel bir ders verdiğini açıklayan ve öğrencilerle beraber çöp toplayan Terme Belediye Başkanı Şenol Kul “Bugün Termede gerçekten çok güzel bir gün var. Bizim bir sloganımız vardı temiz çevre temiz toplum ve temiz siyaset demiştik. Onlar okuldan ders alıyorlar ama onlar bize çok güzel bir ders verdiler. Biz çevreyi dünyayı atalarımızdan miras almadık, devralmadık. Biz dünyayı çocuklarımızdan gelecekten ödünç aldık. Bundan daha temiz bir şekilde devretme sorumluluğumuz vardır. Bundan kimse kaçamaz. Tabi haklardan bahsederken sorumluluklarımız var ben termede halkının bunlardan bahsederken ben terme halkının bundan sonraki süreçte gençlerimiz çocuklarımızla slogan haline getireceğimiz bir felsefemiz var. Unutmayalım çocuklar asıl olan kirletmemektir. Kirliliğin her zaman bir maliyeti var. “ Dedi.
SİZ SAHİP ÇIKACAKSINIZ
Ruhu kirli olanların çevreyi kirletebileceklerini sözlerine ekleyen Başkan Kul “Terme'nin geleceği ve geleceğin Terme'si için kara bir Terme istemiyoruz. Yeşil, mavi ova, deniz, ırmak ve dağın olduğu Terme'de Termik santral görmek istemiyoruz. Biz çevremizi temiz tutacağız ama havamızın ve suyumuzun da temiz olmasını istiyoruz. Terme'mize siz sahip çıkacaksınız ve santrali yaptırmayacaksınız. “ Dedi.
DOĞA SEVGİ İLE KORUNUR
Düzenlenen etkinlik nedeni ile emeği geçen kurumlara teşekkür eden Terme Kaymakamı İlyas Gün “Temiz bir çevrede yaşamak, temiz bir sokakta yürümenin, temiz bir yerde piknik yapmanın özlemini çekeriz çoğu zaman. Ancak şu da bir gerçektir ki, bu özlemimizi giderebilmemiz için bireysel anlamda, hepimize büyük görevler düşmektedir. Çevre temizliği, sadece bir kesimin üstlenebileceği ya da bir kesimin çabasıyla olabilecek bir iş değildir. 'Doğa, bekçi ile değil sevgi ile korunur.” Dedi.
Program sonunda İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü ekiplerince halk oyunları gösterisi sunuldu. Davul ve zurna eşliğinde eğlenen çocuklar çevre temizliği ile ilgili mesajlarını paylaştılar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.