IŞİD'e unutamayacağı tarihi bir ders verdik

IŞİD'e unutamayacağı tarihi bir ders verdik
Irak - Suriye sınırındaki Rabia ilçesinde IŞİD'e karşı mücadele eden Peşmerge'nin komutanlarından Binbaşı Ferik Cemal, terör örgütüne bölgede unutamayacağı bir ders verdiklerini söyledi.

Rabia'ya giren Cihan Haber Ajansı'na(Cihan) özel açıklamalarda bulunan Cemal, örgütün kendilerine karşı büyük bir saldırı hazırlığında olduğu ihbarını iyi değerlendiklerini söyledi. Binbaşı Cemal, bu çerçevede kurdukları tuzakla IŞİD'e kolay kolay unutamayacağı bir yenilgi tattıklarını ifade etti.

Cemal sözlerine şöyle devam etti" IŞİD'in Peşmerge'ye darbe vurmak için büyük bir hazırlık içinde olduğu ihbarını aldık. Örgüt için iyi bir karşılama hazırlığını yaptık. Örgüte tuzak kurarak saldırmasını bekledik. Bize saldıran IŞİD, geride 34 leş, çok sayıda yaralı ve büyük miktarda silah bırakarak bölgeden kaçmak zorunda kaldı. Bir daha bu bölgede bize saldıracaklarına ihmal vermiyorum.“ dedi. Terör örgütün stratejik öneme sahip Rabia bölgesine hakim olmak için çok sayıda büyük saldırı düzenlendiğini hatırlatan Cemal, her seferinde püskürtüldüklerini ifade etti. Binbaşı Cemal, son saldırıda yaklaşık 4 saat örgüt ile burun buruna çatıştıklarını aktardı. Cemal, söz konusu saldırıda IŞİD'in bomba yüklü 15 aracını ima ettiklerini söyledi. “ Örgütün 15 bomba yüklü aracını imha ettik. Araçların 8'i kazdığımız hendeklerde imha edildi.” diyen Cemal, saldırıda 8 Peşmerge askerinin şehit olduğunu, 20 Peşmerge'nin ise yaralandığını aktardı.

RABİA IŞİD'İN PETROL KAYNAĞIYDI

Iraklı kaynaklar, IŞİD'in her gün Rabia'dan 2 bin tanker petrolü Suriye'ye gönderdiğini iddia ediyor. Rabia'nın son saldırıda tamamen Peşmerge güçleri tarafından kontrol altına almasıyla IŞİD'in büyük bir kaynağını kaybettiği ifade ediliyor. Askeri kaynaklar, IŞİD'in kolay kolay Rabia bölgesinden vazgeçemeyeceğini söylüyor.

BOMBA YÜKLÜ 80 ARAÇ DAHA VAR

Peşmerge kaynakları, IŞİD'in bölgeye saldırı hazırlığı yaptığını söylüyor. Bu çerçevede 80 civarında bomba ve patlayıcı madde dolu aracın Rabia saldırısı için bekletildiği ifade ediyorlar. Peşmerge örgütün araçlarla gerçekleştirdiği bombalı saldırılara önlem için geniş ve derin hendekler kazarak tedbir alıyor. Rabia bölgesine çok sayıda keskin nişancı getirildiğini ifade eden Peşmerge güçleri, olası saldırı için hazır oldukları mesajı veriyor. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.