Altın fiyatı fazla yükselmeyecek

Altın fiyatı fazla yükselmeyecek
Samsun Kuyumcular Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Salih Özman, altının mevcut şartlar gözönüne alındığında değerinin düşmesi yada üstüne çıkmasının çok muhtemel gözükmediğini söyledi.

Özman, "Altının ons fiyatı bin 125 dolar ile bin 250 dolar arasında gidip geliyor. Bu aralığın altına düşmesi yada üstüne çıkması çok muhtemel gözükmüyor. Dünyadaki ekonomik dalgalanma Amerika ve Avrupa ekonomisinin istendiği kadar düzelememesi ve Ortadoğu'daki karışıklıklar, altın fiyatındaki aşırı düşüşü engelleyecektir." diye konuştu.

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Salih Özman, altın fiyatlarındaki son yılların en şaşırtıcı dalgalanmalarının yaşandığını belirterek, şunları dile getirdi:

"Altın fiyatları bütün dünyada yakın zamanda iki bin dolara kadar çıktı. Bu rakam altın fiyatlarının en üst seviyesiydi. Bundan sonra altın göreceli olarak düşmeye başladı. 'Bu düşüş nereye kadar gidebilir' diye sürekli soruldu. Ve bunun dip noktasının da 1130 dolar civarında olduğu görüldü. Altının ons fiyatı 1125 dolar ile 1250 dolar arasında gidip geldiğini söyleyen Özman "Bu aralığın altına düşmesi ya da üstüne çıkması çok muhtemel gözükmüyor. Dünyadaki ekonomik dalgalanma Amerika ve Avrupa ekonomisinin istendiği kadar düzelememesi ve Ortadoğu'daki karışıklıklar, altın fiyatındaki aşırı düşüşü engelleyecektir. Ve dünyada bu kadar ekonomik durgunluk varken, para sıkışıkken, Amerika da Avrupa da faiz artırmaya çalışıyor ve değer kaybetmiş paralarının değer kazanmalarını istiyorlar. Bunun yanında Hükümetin, Merkez Bankasına aba altından sopa göstererek faizi düşürmek istemesine rağmen faizler düşmüyor. Yani şu günkü faiz ortamında da güvenli liman olarak görünen altın fiyatı fazla yükselmeyecek gibi görünüyor." CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.