Fabrikada kazan patladı! 2 ölü

Fabrikada kazan patladı! 2 ölü
ANTALYA Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan bir fabrikada kazan patlaması sonucu çalışanlardan 2 kadın öldü, 17 kişi yaralandı.

Buhar kazanından kaynaklandığı belirtilen patlamada yaralananlardan 3'ünün durumunun kritik olduğu kaydedildi.
Olay, Antalya- Burdur karayolu üzerinde bulunan Organize Sanayi Bölgesi'ndeki Yakup Arıkan'a ait Beyazz Endüstriyel Tekstil Yıkama Fabrikası'nda meydana geldi. Fabrikanın çamaşırhanesindeki kazan, saat 08.30 sıralarında büyük gürültüyle patladı. Olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi.

2 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

Patlamada Nurten Uyar ve Mediha Ünsal adlı çalışanlar yaşamını yitirirken, 17 kişi ise yaralandı. 4'ünün tedavisi ayakta yapılan, 3'ünün durumunun ise kritik olduğu bildirilen yaralılar, çeşitli hastanelerde tedaviye alındı. Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne getirilen yaralıların Ayşe Erbil, Murat Koçar, Ayşe Güneş, Ali Çin ve Yaşar Kapar olduğu kaydedildi.

BUHAR KAZANINDAKİ ARIZA İHTİMALİ

Makine Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Ümit Büyükeşmeli, ilk belirlemelere göre patlamanın buhar kazanının emniyet ventilinde meydana gelen bir arızadan kaynaklanmış olabileceğini söyledi.

Odanın konuyla ilgili uzman ekibinin şu anda patlamanın olduğu fabrikada bulunduğunu aktaran Büyükeşmeli, "Net bir durum yok. Ama emniyet ventili üzerinde duruyoruz. Emniyet ventili, kazan basıncı belli bir seviyenin üstüne çıktığı zaman bu basıncı bırakmasını sağlar. Bu işlevini yerine getirmediği için patlamanın yaşandığını düşünüyoruz. İnceleme sonucunda başka sebeplerle de karşılaşabiliriz" diye konuştu.

Bu tip kazanlarda emniyet ventili de dahil yıllık bakımların yaptırılması gerektiğinin altını çizen Büyükeşmeli, "Bu bakımları Makine Mühendisleri Odası olarak biz ve akredite olmuş kurumlar yapar. Bizde kaydı var mı, bakımları bizim tarafımızdan yapılmış mı araştırıyoruz" diye konuştu. Büyükeşmeli, emniyet ventilinin çok maliyetli bir yatırım olmadığını da sözlerine ekledi.

TÜREL OLAY YERİNDE

Sabah saatlerinde incelemelerde bulunmak üzere patlamanın olduğu fabrikaya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Menderes Türel, olayın buhar kazanının patlaması sonucu meydana geldiğini söyledi.

Patlamanın ardından 2 kişinin can verdiğini belirten Türel, "Sabah saatlerinde istenilmeyen hadise yaşadık. Buhar kazanı patlaması nedeniyle maalesef 2 kişi hayatını kaybetti. Yakınlarına Allah'tan sabır diliyoruz. Arkadaşlarımızın çalışması sürüyor. Savcımız olay yerinde araştırma yapıyor. Devletimizin yetkilileri gerekli çalışmayı yapacak. Patlamadan dolayı 13 yaralımız var. Bunlardan 3'ünün durumu ağır" diye konuştu.

AFAD:ANTALYA'DAKİ ENDÜSTRİYEL KAZA; 2 ÖLÜ, 27 YARALI

AFAD Antalya' daki patlama ile ilgili açıklama yaptı. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD),Antalya Döşemealtı'nda bulunan organize sanayi bölgesindeki bir çamaşır yıkama fabrikasında bu sabah meydana gelen patlamanın kazan patlamasından kaynaklı kaza olduğunu olayda ilk belirlemelere göre 2 kişinin hayatını kaybettiği 15'i hafif olmak üzere 27 kişinin yaralandığını bildirdi.
AFAD' tan yapılan açıklama; "Antalya Döşemealtı Organize Sanayi Bölgesi 1. Kısım'da yer alan bir çamaşır yıkama fabrikasında, bu sabah 08.20 sularında, ilk belirlemelere göre kazan patlamasından kaynaklanan, bir endüstriyel kaza meydana geldi. Ulaşan ilk bilgilere göre, 2 vatandaşımızın yaşamını yitirdiği, 15'i hafif olmak üzere 27 kişinin yaralandığı endüstriyel kazaya müdahale çalışmaları sağlık, emniyet ve OSB ekipleri ile AFAD koordinasyonunda sürüyor. Durumu hafif olan 15 yaralının ayakta tedavisi yapılırken 12 yaralı olay bölgesinde ayakta tedavilerinin tamamlandığı, 12'sinin ise hastanelere kaldırıldı. AFAD Antalya Müdürlüğü'nden 4 kişilik profesyonel arama kurtarma ekibinin 1 AFAD Arama Kurtarma Aracı ile müdahale ettiği patlamada çalışmalar, emniyet, sağlık ve OSB ekiplerinin çabalarıyla AFAD koordinasyonunda devam ediyor" denildi. (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.