Dualar cesur yürek Tuğçe için

Dualar cesur yürek Tuğçe için
ALMANYA'NIN Offenbach kentinde, tacize uğrayan 2 Alman kıza yardım etmek isterken, tacizcilerin saldırısı sonucu komaya giren Tuğçe Albayrak'ın (22) yaşam savaşı sürüyor.

Kafatasında kırıklar bulunan ve beyninde ödem oluşan Albayrak'ın sağlık durumu hala kritik. Sosyal paylaşım sitesinde onun cesur davranışından övgüyle söz eden arkadaşları, Tuğçe'nin bir an önce iyileşmesi için dileklerini yazıyorlar. Bir yakını, "Bugün ettiğimiz tüm dualar göklere yükselip, tek tek kabul olup, yağmur gibi üzerine yağsın inşallah" derken, bir arkadaşı duygularını, "Ettiğin iyiliğin sana sağlık olarak geri dönmesini diliyoruz. Allah yar ve yardımcın olsun" sözleriyle ifade ediyor.

SALDIRGANIN ARKADAŞLARI NEFRET KUSUYOR

Tuğçe'yi yumruklayarak komaya sokan 18 yaşındaki Sırp kökenli Sanel J. ise tehlikeli yaralama suçundan gözaltına alındı. Daha önce de çeşitli suçlara karıştığı için polis tarafından gözaltına alınan zanlı Sanel J.'nin bazı arkadaşları ise, sosyal medyadaki paylaşımlarında saldırıyı haklı buldu. Sanel J.'nin bir arkadaşı, 'kardeşim' diye hitap ettiği saldırganın olay günü alkollü olduğunu ve bir kadın onurunu kırarsa böyle şeyler olabileceğini yazıyor. Saldırganın çevresi, konuyu gündeme getiren medyaya da hakaret ve küfürler yağdırıyor.

NELER YAŞANMIŞTI

Geçtiğimiz cumartesi günü, üniversite öğrencisi Tuğçe Albayrak ve arkadaşları Offenbach'da bir fast- food restorana gitti. Albayrak ve arkadaşları yemek yerken, restoranın alt katındaki tuvaletten 2 genç kızın yardım çığlıkları duyuldu. Albayrak aşağıya indiğinde 3 gencin, 2 Alman kızına taciz ettiğini gördü. Araya giren Albayrak tacize uğrayan kızları kurtardı. Restorandaki diğer kişilerin de yardımıyla saldırganlar dışarı çıkartıldı.

Yemeklerini bitirip restorandan çıkan Tuğçe Albayrak ve arkadaşlarına, aynı gençler hakaretler yağdırarak saldırdı. Gençlerden biri önce Albayrak'ın yanındaki arkadaşına, daha sonra da genç kıza vurdu. Aldığı darbenin etkisiyle yere düşen Tuğçe Albayrak bayıldı. Olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı. (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.