HAVZA'DA NELER OLUYOR?

HAVZA'DA NELER OLUYOR?
AK Parti Havza İlçe Başkanlığı 5. Olağan Kongresi, Havza Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonu'nda yapıldı.

Havza İlçe Başkanlığı 5. Olağan Kongresi Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Başkanlık divanı seçimiyle devam eden kongrede AK Parti İl Seçim İşleri Başkanı Hakan Karaduman, İl Kadın Kolları Başkanı Nurhan Yapıcı Özel ve İl Gençlik Kolları Başkanı Caner Göktepe divana seçildi.
Gündemin okunmasının ardından misafirlerin tanıtımı ve protokol konuşmalarına geçildi.
Havza İlçe Başkanı Mahmut Karahan, ilçe başkanlığının faaliyet raporunu okuyarak yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.
AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Yeni ise, hükümetin yaptığı icraatlar hakkındaki konuşmasını gerçekleştirerek, kongrenin hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş ise, "Her seçimde başarısını arttırarak yoluna devam eden partimizin en önemli hedefi; 2015'te yapılacak genel seçimlerde Anayasa'yı değiştirecek çoğunluğa ulaşmak olacaktır. Çünkü demokratikleşme hamlesinin en ileri düzeye ulaşması için ülkemizin yeni bir anayasaya ihtiyaç vardır." dedi.

2015 genel seçiminin neden önemli olduğunu da anlatan Başkan Köktaş, "2015 genel seçiminin neden bu kadar önemli olduğunu bir kaç örnek vererek sizlere anlatmak istiyorum. Geçtiğimiz 1-2 yıl içinde Türkiye çok sancılı dönemlerden geçti. 2013 haziran ayında başlayıp 17 ve 25 aralık süreçleri ile devam eden hatta ve hatta yerel seçimler ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerine kadar kriz ve kaos ortamı yaratmak isteyenler vardı. Bunlar anayasadaki bazı boşlukları kullanarak bir takım karar mekanizmalarını elinde bulunduran güçlerdi.
Bunların asıl oyun kuranları yurt dışında, uzantıları, taşeronları ise Türkiye içerisinde, eski günlerdeki gibi kardeşi kardeşe düşürmeye, Türkiye'yi yine eski günlerine döndürmeye çalışıyorlardı.
Boşluk buldukları nokta ise unutmamak gerekir ki 1980 anayasasıdır. Böyle bir Anayasa ki kırk yamalı bohça gibi, nereden bişey koysanız bir yaması patlıyor. Yapmış olduğunuz bütün birikimler, yatırımlar heba olup gidiyor. Onun için Türkiye'nin mutlaka bir sivil anayasa yapması lazım. Bu sivil anayasanın yapılması içinde AK Parti'nin 367 milletvekili TBMM'de olmalıdır. Biz teşkilatlar olarak üzerimize düşen görevi yapmalı ve çok çalışmalıyız. Çevremizden başlayarak eski Türkiye'nin ve yeni Türkiye'nin arasındaki farkı anlatalım. AK Parti'den önceki dönemleri herkesle paylaşalım. Bunları iyi öğretelim.
Değerli Havzalılar; milletimiz AK Parti'ye güveniyor, AK Parti'yi destekliyor, bunu geçtiğimiz 9 seçimde de gördük. İnşallah bizim bayram günlerimiz olan kongrelerimiz ile birlikte yenilenerek, yeni heyecanlar katarak yolumuza durmadan devam edeceğiz. Ben tekrardan Havza İlçe Kongremizin hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, yeni seçilen ilçe yönetim kurulu üyelerimize de çalışmalarında başarılar diliyorum" dedi.

Konuşmaların ardından yönetim kurulu faaliyet ve gelir-gider hesap raporlarının okunmasının ardından raporlar ayrı ayrı oylandı.
Yönetim kurulunun ibrası ve tanıtımın ardından AK Parti Genel Merkezi tarafından belirlenen isim olan mevcut başkan Mahmut Karahan ile tek liste halinde seçime gidildi.
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Samsun Havza İlçesi 5. Olağan Kongresi aday listesi;
Başkan - Mahmut Karahan, Yönetim Kurulu Üyeleri - Bekir Uzel, Cevdet Özkan, Musa Akın, Eli Şenkal, Kadir Kayan, Ahmet Balaban, Bayram Özkan, Kenan Gökdemir, Mustafa Ergin, Kamil Kahriman, Melis Gümüştekin, Mustafa Yılmaz, Halil Elibol, Nahit Bolatcan, Mahmut Bayraktar, Zafer Gür, Uğur Albayrak, Arzu Gürkanlı ve Yeşim Aktaş.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum