'Dünyanın En Büyük Müzesi: Türkiye'

'Dünyanın En Büyük Müzesi: Türkiye'
KÜLTÜR ve Turizm Bakanlığı himayesinde, DÖSİMM, TÜRSAB-MÜZE Girişimleri, BKG ve Anadolu Efes tarafından hazırlanan "Dünyanın En Büyük Müzesi: Türkiye" projesi tarihseverlerle buluşmaya hazır.

Kitap, sergi ve aktüel belgeselden oluşan "Dünyanın En Büyük Müzesi: Türkiye" projesinin sergi ayağı, 31 Aralık tarihine kadar


Darphane-i Amire'de ziyaretçilerle buluşacak. TV Programı ise 16 Kasım Pazar günü NTV'de yayınlanmaya başlayacak.


12 bin 500 yıllık Türkiye ve Anadolu tarihinin hikâyesi, "Dünyanın En Büyük Müzesi: Türkiye" projesi, bir kitap ve sergide bir araya getirildi. Türkiye genelindeki müze ve ören yerlerinden seçilen yüzlerce eserin fotoğrafları ve etkileyici hikâyelerinin yer aldığı kitap, yurtiçi ve yurtdışı fotoğraf sergileri, 13 bölümlük aktüel belgesel ile Türkiye'nin insanlık tarihindeki önemini gözler önüne seriyor. Proje, fotoğraflarla Anadolu uygarlık tarihinin anlatıldığı prestij kitabı, yurtiçi ve yurtdışı fotoğraf sergileri ve 13 bölümlük bir aktüel belgesel olmak üzere üç bileşenden oluşuyor.


"Dünyanın En Büyük Müzesi: Türkiye" kitap, sergi ve aktüel belgesel lansmanı, Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde, Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğü (DÖSİMM), Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) ve Bilkent Kültür Girişimi (BKG) ile proje destekçisi Anadolu Efes işbirliğiyle bugün İstanbul Arkeoloji Müzeleri Kütüphanesi'nde gerçekleştirildi.


Toplantıda, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun, TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Başaran Ulusoy, Bilintur A.Ş. Yönetim Kurulu Murahhas Üyesi Orhan Hallik, Anadolu Efes Genel Müdürü T. Altuğ Aksoy ve kitabın yazarı tarihçi Hayri Fehmi Yılmaz birer konuşma yaptı. (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.