Dönüşümün sergisini açtılar

Dönüşümün sergisini açtılar
Cam şişe kırıklarından poşetlere, kâğıt bardaklardan plastik kaşık ve gazoz kapaklarına kadar pek çok malzemeden yapılan geri dönüşüm sergisi beğeniye sunuldu.

Bursa Uludağ Üniversitesi (UÜ) İnegöl Meslek Yüksekokulu, 2. sınıf öğrencilerinin 'geri dönüşüm' konusuna dikkat çekmek amacıyla hazırladığı 'Dönüşüm' temalı giysi tasarım sergisi büyük beğeni topluyor.

31 Ekim Dünya Tasarruf Günü kapsamında Merinos Enerji Müzesi'nde açılan sergi görenleri hayrete düşürüyor. Daha önce Uludağ Üniversitesi Rektörlük Sanat Galerisi'nde görücüye çıkarılan sergide, proje kapsamında görev alan 22 öğrencinin 1 yıllık emeği gözler önüne seriliyor.

Projenin organizasyonunu yapan İnegöl Meslek Yüksekokulu Tekstil Tasarım Program Başkanı Öğretim Görevlisi Dr. Mürüvvet Mangut, sergiyle tüketim ve atık malzemelerini gösterirken, aynı zamanda çevre duyarlılığına da dikkati çekmek amacıyla “Tüketirken dikkat edin” mesajını vermek istediklerini söyledi.

Cam şişe kırıklarından poşetlere, kâğıt bardaklardan plastik kaşıklara ve gazoz kapaklarından tekstil dokuma atıklarına kadar pek çok malzemenin kullanılarak üretildiği sergi, 31 Aralık 2014 Çarşamba gününe kadar Enerji Müzesi'nde açık kalacak. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.