ULUSOY UN BORÇLU MU?

ULUSOY UN BORÇLU MU?
Ulusoy Un'un, Talep toplama usulüyle halka açılıyor. Sermaye artırımı ile birlikte ve ortaklardan Fahrettin Ulusoy'un mevcut paylarından bir kısmını satması işlemi dün itibariyle sonlandı.

Şekerbank Yatırım'ın Konsorsiyum Liderliğini yaptığı halka arzın nasıl sonuçlanacağı merak konusu.

TALEP TOPLAMA
Ulusoy Un Şehrimizde faaliyet gösteren şirketlerden birisi. Dün itibariyle "Talep toplama" usulüyle Halka arz işlemi sona erdi. 12-13-14 Kasım tarihlerinde halka arz edilen anonim şirket, un imalatı ve satışı üzerinden faaliyet gösteriyor. Türkiye'nin ilk 500 büyük özel şirket sıralamasında Capital Dergisinin hazırladığı çalışmada 256'ncı sırada. Ulusoy Un, Borsa İstanbul'da işlem görecek.

RAĞBET OLACAK MI?
Samsun'dan böyle bir firmanın BİS'te yer alması elbette sevinilecek bir durum. Ancak, YİMPAŞ'tan hisse alarak ortak olanların mağdur edilmiş olması, halka açılmakta olan şirketlere olan güveni azaltmış durumda. Bundan dolayı Ulusoy Un'un ne kadar rağbet göreceği satışların sonunda belli olacak.

HEM ARTIRIM HEM HİSSE SATIŞI
Un üretimi ve satışı yanında başta buğday olmak üzere diğer hububat ürünlerinin ticaretini yapan şirket, Un sektöründe 2013 verilerine göre, %1,76 pazar payına sahip. Bu rakam pek içaçıcı değil. Yatırımcıyı acaba çekebilecek mi? Diğer taraftan Sermaye artırımı nedeniyle halka arz edilen şirketin çıkarılmış sermayesi 65.000.000 TL. Bu miktar 84.500.000 TL'ye çıkarılarak artırım yapılacak. İşte işin ilginç tarafı da burada. Artırılacak olan 23.500.00 TL nominal değerli paylardan 19.500.000 TL'si artırım yapılırken, 4.000.000 TL'si ortaklardan Fahrettin Ulusoy'un sahip olduğu nominal değeri (1) TL olan hissesi de halka arz edilmiş olacak.

ULUSOY ACABA BORÇLU MU?
Yani bu demektir ki, ortaklardan Fahrettin Ulusoy (Bu şirket aile şirketi) Nominal değeri 4.000.000 TL olan hissesini, talep toplama şeklinde halka arz olduğundan ve bir hissenin bedelinin de (2,90-3,45) aralığında Şeker Yatırım'ın Konsorsiyum Liderliğinde talep toplama ile arz edildiğinden, Fahrettin Ulusoy'un 4.000.000 TL'si hisselerin tamamı satıldığında, yaklaşık 12.000.000 TL olacak. Durum böyle olunca da acaba şüphesi akla geliyor. O acabalar elbette ki vatandaşın şüphesinden kaynaklanıyor ve vatandaş soruyor: Bu şirketin acaba borcu mu var? Yoksa hissesini satmak zorunda kalan Fahrettin Bey'in mi borcu var? Şirketindeki hissesini yaklaşık 3 katı fiyata satarak büyük kâr elde edecek. Bu parayla borç mu ödeyecek, yoksa yeni bir şirket mi kuracak? Şeklinde sorular üretiyor. Vatandaş bu soruları sormuşken, biz de bu vesileyle Fahrettin Ulusoy'u uyaralım, dedik.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.