SIĞINMACILAR İÇİN ARAPÇA YAZI

SIĞINMACILAR İÇİN ARAPÇA YAZI
SURİYE'deki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye geldikten sonra Samsun'a da yerleşen sığınmacıları işyerlerine çekmek isteyen birçok dükkan camekanlarına Arapça yazılar astı.

SURİYELİLERİ ÇEKMEK İÇİN
Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hacı Eyüb Güler, esnafın Suriyeliler'i çekmek için bu yola başvurduğunu, turistik bölgelerde de benzer uygulama olduğunu söyledi.

ARAPÇA TANITIM
Türkiye'ye gelen, Ağustos verilerine göre yaklaşık 1 milyon 230 bin sığınmacı ve mülteciden, Samsun'a gelen, yine yaklaşık 8 bin Suriyeli, Iraklı ve Afgan sığınmacının yerleştiği şehrimizde esnaf, bunlara satış yapmak için Arapça tanıtım ve reklam yapmaya başladı.
YÜZE YAKIN İŞYERİ
Kentteki yüze yakın işyeri camekanlara Arapça yazılı pankartlar astı. Yazıyı camekanlarına asan esnafa sorulduğunda, "Şehrimizde epeyce Suriyeli var. Bunlara satış yapmak için böyle bir şey düşündük ve semeresini de görüyoruz" dediler.
İLGİ ÇEKMEK İÇİN
Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hacı Eyüb Güler, kentte 35 bin 328 işyeri bulunduğunu esnafın Suriyelilerin ilgisini iş yerine çekmek için bu yola başvurduğunu anlatırken şöyle dedi:"Esnafımız ticaret yapıyor. Para kazanmak mecburiyetinde. Reklam Kanunu var buna göre tanıtım yapılıyor. Herkes bütçesine göre reklam yapıyor.
TELEVİZYONDA REKLAM YAPAMIYORLAR
Küçük esnafımız televizyon kanalarında reklam yapamıyor. Cama yazılan reklam için fazla para gerekmiyor. Esnaf bu kişileri dükkanına çekmek için böyle bir çözüm yolu buldu. Suriyelilerin anlaması için onların konulduğu dilde camekanı yazı yazması normal bir durum. Her esnaf yanında tercüman bulundurmuyor."
dedi. Mehmet Hazinedar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.