BİR TAŞ ATTI KUYUYA!

BİR TAŞ ATTI KUYUYA!
Gençlik ve Spor Eski Bakanı, Samsun Milletvekili Suat Kılıç, Twitter Resmi Hesabından öyle bir tweet attı ki, kendisini takip edenler bu 'tweeti' anlamadıklarından, saçma sapan yorumlarda bulundular.

KARŞI TWEETLER 'DALGA' YÜKLÜ
Samsun Milletvekili Suat Kılıç, Resmi Twitter Hesabından attığı tweetle kafaların karışmasına, kendisini takip edenler tarafından dalga(!) geçilmesine neden oldu.
Kılıç Tweetinde, "Andolsun, İncir'e ve Zeytin'e...Ve Sinâ Dağı'na" diyordu. Diyordu demesine de, mânâsını vermiyordu. Andolsun kelimesi, hepimizin bildiği gibi Rab'bimizin hitabı. Bu hitabı kullandığına göre, bir Sure'ye âtıfta bulunuyordu. Ancak, evet ancak,
takipçileri bunu böyle anlamayıp, hiç olmaması gereken şekilde (ti)'ye almışlar ve günaha girmişler.
Bakınız takipçilerinden bazıları ne demiş:"Oraya da mı santral kuracaksınız?", Bir diğeri; "Zeytin derken" demiş. Bir başkası;"Zeytin mi bıraktınız l.n? diye sitem etmiş. Öbürü;"Hani şu Soma'da katlettiğiniz 6000 ağaçtaki yemiş değil mi o Zeytin?" diye sormuş. Ötekisi; "Oraya dokunmasanız bari" diyerek Kılıç'a, karşı tweet atmışlar.
TWEETİN ASLI AYET-İ KERİME
Tweet'in aslına gelince; Kur'an-ı Kerim'de, TİN Suresi 1-2-3 Ayetlerinde geçen "VET TİNİ VEZ ZEYTUN, VE TURİ SİNİN , VE HAZEL BELEDİL EMİN" Ayetlerinden bir kısmı alıntı yapılarak Türkçesi verilmiş.
TİN Suresi'nde geçen Tin Ayeti İncir'i, Zeytun Ayeti Zeytini, Turi Sinin Sina dağını ifade etmekle birlikte. İncir ve Zeytin'in meyve olduğunu tefsir edenler olduğu gibi, Bazı Müfessirler; "Burada "tin" ve"zeytun"dan maksat yemiş değil, bu isimlerle anılan mübarek yerlerdir. Turu Sinin ve Beled-i Emin ile beraber zikredilmeleri de bunu gösteren bir karinedir."demişlerdir. Bazıları birer dağ olduğu yönünde görüş belirtmiş, Tur-i Tina(Tin dağı), Tur-i Zeyta(Zeytin dağı) Tur-i Sina(Sina dağı) olarak tefsir etmişler, bir başkaları da iki mescit veya iki belde olarak yorumlamışlardır.
TWEET MERAK KONUSU OLDU
Merak edilen konu ise, acaba Gençlik ve Spor Eski Bakanı, Samsun Milletvekili Suat Kılıç'ın Resmi sitesinden atmış olduğu bu tweet'i hangi ruh haleti içinde attığı ve hangi mânâ da değerlendirdiği. Mehmet Hazinedar



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.