Hırsızlık zanlıları güvenlik kameralarına takıldı

Hırsızlık zanlıları güvenlik kameralarına takıldı
Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde 6 ayrı mahalleden yaklaşık 100 torba kömür çaldıkları iddiası ile 3 kişi gözaltına alındı.

Şahısların ev ve depolarında yapılan aramalarda kömürler ele geçirildi. Emniyetteki ifadeleri tamamlanan 3 kişi adliyeye sevk edildi. Zanlıların kömür çalma anları güvenlik kameralarına yansıdı.

Ereğli'de bir haftada yaklaşık 100 torba (2,5 ton) kömürleri çalınan mağdurların şikayeti sonrası harekete geçen Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, hırsızlıkların yaşandığı mahallelerdeki güvenlik kameralarından 3 kişiyi tespit etti. Polis ekipleri, üç kişinin ve çalıntı kömürleri satın alan kişilerin evlerinde yaptığı aramada kömürleri bulunca zanlıları gözaltına aldı.

Kömür satan esnaflardan İrfan Kömürcü (43) evlerinin yanındaki depodan bir gecede 40 torba (1 ton) kömür çalındığını ve kendileri dışında 3 kişinin daha kömürlerinin çalındığını söyledi. Kömürcü, "Gece saat 03.00 gibi 40 paket kömürümüz çalınmış. Memur arkadaşlar öğlen saat 11.00 gibi haber verdiler. Neticesinde çalan vatandaşlardan davacı olduk. Şu anda da adliyeye çıkarıldılar. Memur arkadaşlar sağ olsun araştırmışlar. Failleri yakalamışlar. Bu kişilerin 140 hırsızlık olayına karıştıklarını öğrendim. İhtiyacı olan kişiler değiller. Aynı gecede 3 kişinin daha canını yakmışlar. Memur arkadaşlar kömürlere el koyup bana geri teslim ettiler. Şu anda zararımız yok." dedi.

Kömür çaldıkları iddia edilen Ayhan K. (16) Sinan K. (19) ve Mevlüt V. (19) emniyetteki ifadelerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Zanlı yakınları da adliye önünde çocukları ile konuşmak istedi. Polislerin izin vermediği zanlılar adliye binasına alındı.

HIRSIZLIK ANI GÜVENLİK KAMERALARINA YANSIDI

İlçeye bağlı Hatip Caddesi'nde yaşanan hırsızlık olayı iş yeri güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi. Cadde üzerinde bekleyen Ayhan K., Sinan K. ve Mevlüt V.'den ikisi gözcülük yaparken diğeri aldığı kömür poşeti ile ara sokağa girerek gözlerden kayboluyor. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.