YEDAŞ Avrupa’nın en iyisi

YEDAŞ Avrupa’nın en iyisi
YEDAŞ'ın mükemmellikte başarı hikayesi 'Kalite Platin Tacı' Ödülü ile zirveye çıktı.

YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu “Kalite Altın Tacı ile başlayan Avrupa'nın en iyi 10 şirketi olma vizyonumuz, 'Kalite Platin Tacı' taçlanmıştır” dedi
2019 yılında operasyonel ve mükemmellik alanında Avrupa'nın ilk 10 şirketi olma hedefi doğrultusunda başlattığı 'Mükemmellik' sürecinde tüm dikkatleri üzerine çeken YEDAŞ, ödüle doymuyor. Business Initiative Directions (BID) tarafından her yıl verilen Uluslararası Kalite Ödülleri'nde geçtiğimiz yıl 'Kalite Altın Tacı'nı alarak, bu ödülü alan ilk ve tek elektrik dağıtım şirketi olan YEDAŞ, bu yıl da mükemmellikte Avrupa'nın zirvesine çıkarak, Kalite Platin Tacı Ödülü'ne layık görüldü.
AVRUPA'NIN EN İYİ
ŞİRKETİ 'YEDAŞ' SEÇİLDİ
Merkezi İspanya'nın Madrid şehrinde bulunan Business Initiative Directions (BID)'in Paris, Londra, Madrid, Cenevre, Frankfurt ve New York'ta yapılan yıllık toplantılarında, toplam 90 ülkeden şirket liderlerinin bir araya gelerek yaptıkları oylama sonucunda her yıl verilen Uluslararası Kalite Yıldızı Ödülleri'nde (International Star Award Quality) 'Kalite Platin Tacı' ödülüne layık görülen YEDAŞ, Fransa'nın başkenti Paris'te yer alan Hyatt Regency Paris Etoile Hotel'de düzenlenen törenle Business Initiative Directions (BID) Başkanı Jose E. Prieto'dan ödülünü aldı. YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu ve Şirketin üst yönetiminin yer aldığı ödül töreninde YEDAŞ'ın 'Mükemmellikteki Başarı Hikayesi' anlatıldı. Geçtiğimiz yıl zirvenin habercisi 'Kalite Altın Tacı' alarak, Türkiye'nin ve sorumluluk bölgesinin gurur kaynağı olan YEDAŞ, bu yıl da Kalite Platin Tacı Ödülü'nü alan ilk ve tek elektrik dağıtım şirketi olarak 'Avrupa'nın En İyi Şirketi' oldu.
ÜYELERDEN YEDAŞ'A TAM NOT
YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu, “Tamamen bağımsız bir kuruluş olan Business Initiative Directions'ın vermiş olduğu Uluslararası Kalite Ödülleri(IQS), tüm dünya üzerinde farklı ülkelerden kalite kültürünü özümseyen ve destek veren kuruluşlar olarak tanınan şirketler tespit edilerek veriliyor. Şirketimiz, 90 ülkedeki BID üyelerince, Toplam Kalite Yönetimi Kriterlerine Uygunluk, Liderlik, Yaratıcılık, Yenileşim ve İnovasyon, Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projeleri, Mükemmel Sonuçları Sürdürme, (Balanced Scorecard), Müşteriler İçin Değer Katma, İleri Teknolojiyi Kullanma, Sürdürülebilir Bir Gelecek Yaratma gibi ana başlıklara verilen önem ile faaliyet gösterdiği sektörde rol model olma özelliğinden dolayı bu ödülü almaya hak kazanmıştır” dedi.
YEDAŞ MÜKEMMELLİKTE ZİRVEDE
YEDAŞ'ın iş süreçlerinde vazgeçilmezleri arasında yer alan 'Liderlik' ve 'Kalite'ye verdiği önem sayesinde, bugün büyük dünya şirketleri arasında Avrupa'nın En İyi Şirketi seçildiğini kaydeden Genel Müdür Türkoğlu, 'Geçen yıl zirvenin bir altında olan 'Kalite Altın Tacı' ile ödüllendirilmiştik. Bu ödül aslında zirvenin habercisiydi. 4 yaşındaki YEDAŞ tüm iş süreçlerinde benimsediği kalite ve sürdürülebilirlik anlayışı ile elektrik dağıtımı sektöründe farkındalık yaratmıştır. YEDAŞ olarak, dünyanın ve Avrupa'nın dikkatini çekiyoruz. 'Kalite Altın Tacı' ile başlayan mükemmellik sürecimiz, 'Kalite Platin Tacı' ile zirveye çıkmıştır” diye konuştu.
ENERJİ DEVLERİ İLE AYNI
'KALİTE LİGİ'NDEYİZ
Genel Müdür Nurettin Türkoğlu, dünya üzerindeki enerji devleri ile aynı 'Kalite Ligi'nde yer almanın gururunu yaşayan YEDAŞ'ın büyük bir başarıya imza attığını belirterek, “Korea Electric Power Corporation (KEPCO), Ansaldo Energia, Hong Yuen Electronics, RAO, Azpetrol, Indian Oil Corporation gibi dünyadaki enerji devleri ile aynı Kalite Ligi'ndeyiz.
Biz çalışanlarımızla paylaşımlarda bulunurken, şu sözü hatırlatırız: “Zirveye oynayın, enerjinizin nelere muktedir olduğunu kavrarsanız, başarı sizi izlemeye başlar.” Biz enerjimizin farkındayız ve hedeflediğimiz gibi dev şirketlerin olduğu ligdeyiz. Bunun adı başarıdır. Başarı, hem 'doğru işin yapılması' (Strateji), hem de 'işin doğru yapılması' (Toplam Kalite Yönetimi) ile sürdürülebilir değer oluşturabilmektir” diye konuştu.

Resimaltı: HEDEFLERİMİZ AÇIK VE NET
YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu, “2019 yılında operasyonel ve kurumsal mükemmellik alanında, Avrupa'nın ilk 10 şirketi arasında olmayı yeni vizyon olarak belirledik. Hedefimiz gayet açık ve net. EFQM ödüllü bir şirketiz ve hedefimiz Avrupa Mükemmellik Ödülü'dür. Bu doğrultuda YEDAŞ, Toplam Kalite Yönetim anlayışını rehber edinmiş, iş süreçlerinin her alanında kaliteyi özümsemiştir” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.