Eroğlu: Türk milleti atasına ve onun mirasına sonsuza dek sahip çıkacakt

Eroğlu: Türk milleti atasına ve onun mirasına sonsuza dek sahip çıkacakt
Bafra Ülkü Ocakları Başkanı Hakan Eroğlu, Cumhuriyet'in 91. yılı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Eroğlu, "Cumhuriyetimiz 91 yaşında. Türkiye Cumhuriyeti devletini kurup bizlere emanet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz." dedi.

Bafra Ülkü Ocakları Başkanı Hakan Eroğlu, mesajında, Anadolu topraklarındaki son devlet olan Türkiye Cumhuriyeti'nin, yoksul milletin onurlu mücadelesi sonucunda kazanılmış en değerli hazine olduğunu ifade etti. Eroğlu, şöyle dedi: "Osmanlı Devleti'nin yıkılışını hızlandıran ve Anadolu üzerinde emperyalist amaçlar güden Batılı devletler ve onların Anadolu'daki beslemelerinin ülkemize amansızca saldırıları ve çullanmaları Mustafa Kemal önderliğindeki aziz milletimizin, kararlı karşı koyuşları ve cansiperane direnişleri sonucunda bertaraf edilmiş ve yüce milletimizin adıyla yepyeni bir devlet kurulmuştur. Bu devlet Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün de dediği gibi “ilelebet yaşayacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmamalıdır.

Türkiye Cumhuriyeti devletine yönelik içte ve dıştaki hasmane tutumlar dün vardı, bugün var, yarın da olacaktır. Ancak it ürüyecek kervan yine yürüyecektir. Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran irade, 80 milyonun çoğunda hâlâ mevcuttur. Devletimizin üniter yapısı ve bölünmez bütünlüğü ile ilgili güya fikir tartışması yapanlar, bu tartışmaların sonuçlarının nerelere varabileceğini iyi analiz etmelidir. Özellikle son dönemlerde bölücü çevrelerin yıkıcı ve ayrıştırıcı hamlelerinin artışı, bayrağımıza, Atatürk büstlerine yapılan çirkince saldırılar, güvenlik güçlerimize yönelik hain pusu ve tuzaklar bu hainlerin, anayasamızın; Türkiye, devleti, milleti ve devletiyle bölünmez bir bütündür ifadesinden ne denli rahatsız olduklarını açıkça göstermektedir. Büyük Türk milleti, bu sefillerin de heveslerini kursaklarında bırakacak, şehit kanlarıyla bezenmiş bu vatanı bir bütün olarak sonraki nesillere teslim edecektir. Siyasi iktidarın özellikle 'yeni Türkiye' tamlamasıyla yeni bir algı operasyonuna giriştiğini görüyor, bu yönlendirmenin de peşine birçok kişinin takıldığını ibretle izliyoruz. Burada daha önce söylediğimiz bir hususu tekrar hatırlatmak isteriz; 'Sonsuz inanç ve imanla hem düşman hem de yokluk ve yoksullukla mücadelenin sonucunda kurulan Türkiye Cumhuriyeti her dem taze her dem yenidir. Ona 'yeni' sıfatı getirilerek önceki kazanım ve kahramanlıklarından sıyrılması ve Türk millî kimliğinden uzaklaştırılması hedefleniyorsa iyi bilinmelidir ki bu beyhude bir uğraş olacaktır. Malazgirt'te, Sakarya'da, Dumlupınar'da, Kocatepe'de kanla yazılan tarih ve bu topraklara basılan mühür hiçbir ayak oyunu ve algı operasyonuyla değiştirilemez. Türk milleti atasına ve onun mirasına sonsuza dek sahip çıkacaktır. Yüce milletimizin bu büyük bayramını tebrik ediyor, Türk devletinin bekası, istikbâli için geçmişte ve bugün şehit düşen tüm Mehmetçiklerimizi ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü rahmet ve minnetle anıyoruz." CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.