Bafra’da Cumhuriyet Bayramı kutlamaları yapıldı

Bafra’da Cumhuriyet Bayramı kutlamaları yapıldı
Cumhuriyet Bayramı'nın 91.yıl dönümü Samsun'un Bafra ilçesinde yeni kent meydanında yapılan törenle kutlandı.

Tören, önce Bafra Kaymakamı Halis Arslan'ın makamında yapılan tebriklerle başladı. Programa, Karaman'da meydana gelen göçük damgasını vurdu. Kaymakam Arslan, alınan karar gereği bu akşam yapılması gereken Gazipaşa, Selemelik, Kapıkaya, Sürmeli, Asar Cumhuriyet Bayramı eğlence şenliklerinin iptal edildiğini söyledi. Buna göre, 91 yıldır mübadele döneminde Balkanlardan gelenler ve torunları tarafından tertip edilen Bafra ilçesine özgü Cumhuriyet Bayramı şenlikleri ilk defa yapılmayacak.

Yeni Kent Meydanı'nda ise Bafra Kaymakamı Halis Arslan, Bafra Garnizon Komutanı Binbaşı İlhan Güngör, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, okulların ve tüm halkın bayramını kutlaması ile tören başladı. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunması, bayrakların göndere çekilmesinden sonra Bafra Kaymakamı Halis Arslan günün anlam ve önemi hakkında bir konuşma yaptı. Arslan, şöyle dedi: ''Sevgili Bafralılar, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde yazılan Kurtuluş Destanı'nın gururunu, heyecanını ve bu destanın varış noktası olan Cumhuriyet'in ilanının 91'inci yıl dönümünü, ilk günkü gibi büyük bir coşku ile kutluyoruz. Bu anlamlı günde, imkansızlık ve çaresizlikleri yenerek, İstiklal Harbimizi kazanmamızı sağlayan milli ve manevi değerlerimize olan saygı ve bağlılığımızı daha da pekiştirme ihtiyacının önemine dikkat çekmek istiyorum. Milletimizin şanlı tarihindeki en önemli dönüm noktalarından biri olan Cumhuriyet, bağımsızlık ve hürriyetimizden asla taviz vermeyeceğimizin ifadesidir. Cumhuriyet, milletimizin çağdaş dünyada hak ettiği yeri alma kararlılığının göstergesidir. Cumhuriyet, birlik ve beraberlik içinde hareket ettiğimizde olmaz denileni başardığımızın kanıtıdır. Bu tarihi gün dolayısıyla, başta büyük devlet adamı ve eşsiz komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, İstiklal Harbi kahramanlarımızın, ebediyete intikal eden devlet adamlarımızın, dökülen kanlarıyla bu toprakları bizlere vatan yapan, vatanımızın ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğü için can veren aziz şehitlerimizin hatıraları önünde saygıyla eğiliyor, kahraman gazilerimize en derin şükranlarımı sunuyor, tüm Bafralı hemşehrilerimin Cumhuriyet Bayramı'nı en içten dileklerimle tebrik ediyorum."

Öğrenciler tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ile ilgili şiirler okundu. Dünya Gençler Güreş Şampiyonası'nda dünya 1.'si olan Bafralı Furkan Bayrak'a, Kaymakam Arslan, alkışlar arasında ödülünü takdim etti. Bafra Kızılırmak İlköğretim Okulu folklor grubu ve Bafra Belediyesi halk oyunları ekibinin oyunları takdir gördü. Tören geçişi ve kareografi gösterisi ile bayram sona erdi. Bayram kutlamalarına askeri erkan, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütü temsilcileri, daire müdürleri, okul müdürleri, öğrenciler, banka müdürleri, şehit ve gazi dernekleri aileleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.