Cumhuriyetimiz tehlike ve tehdit altındadır

Cumhuriyetimiz tehlike ve tehdit altındadır
CHP Bafra İlçe Başkanı eğitimci Nihat Oktay ve yönetimi, Cumhuriyet'in 91. yıl kutlamalarında Bafra Yeni Kent Meydanı'nda alternatif çelenk sunumu yaptı.

Oktay, yaptığı konuşmada, büyük fedakarlıklar ve mücadelelerle kazanılan Cumhuriyet'in 91. kuruluş yıl dönümünü kutlamanın gurur ve heyecanı içinde oduklarını ifade etti. 91 yıl önce bugün, Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kazanılan Milli Mücadele ile tarihte eşine çok az rastlanır bir başarı gerçekleştirildiğini ifade eden Oktay, yaşanan tüm zorluk ve sıkıntılara karşın inanç ve kararlılık örneği olarak kazanılan bu zaferin, millete, kayıtsız şartsız egemenliği sağlayan Cumhuriyet rejimini armağan ettiğini söyledi.

Nihat Oktay, "Ancak ne acıdır ki bugün Cumhuriyetimiz her zamankinden daha çok tehlike ve tehdit altındadır. Cumhuriyetimizin kuruluş felsefesine ve kazanımlarına, Atatürk devrim ve ilkelerine, bütün bunları benimseyip savunanlara karşı saldırıya geçilmiştir. Demokratikleşmenin ve özgürleşmenin temelini oluşturan laik, sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti rejimi değiştirilmek istenmektedir. Her türlü tuzak ve engellemelere rağmen Türk gençliği, Atatürk'ün bu inancını boşa çıkartmayacaktır. Gençler, Cumhuriyet sizler için var edildi ve size emanet edildi. Ulu önderimizin dediği gibi birinci vazifeniz Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyeti'ni, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmek olmalıdır. Cumhuriyet, bizler için sadece bir yönetim şekli değil, aynı zamanda şerefli tarihimizin de en kapsamlı çağdaşlaşma hamlesi, toplumsal ve siyasal değişim projesidir. Cumhuriyet, milletimizin çağdaş dünyada hak ettiği yeri alma kararlılığının göstergesidir. Cumhuriyet erdemdir. Atatürk'ün kurduğu çağdaş, demokratik ve laik cumhuriyetimizi sonsuza kadar yaşatmak partimiz ve şahsım adına en birinci görevimizdir. Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önderimiz Sayın Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bizi aydınlık geleceğimize taşıyan eşsiz fedakârlıklarıyla milletimizin gönlünde ölümsüzleşen ebediyete intikal etmiş bütün şehitlerimizi rahmetle ve minnetle, gazilerimizi şükranla anıyoruz. Bütün ulusumuzun Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun." dedi.

Büyük Türk milletinin yaşamında seçkin ve anlamlı bir yeri olan ve büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde milletten alınan güçle kurulan çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'nin 91. yıl dönümüne sevinç ve coşku içerisinde ulaşıldığını söyledi. Oktay, şöyle dedi: "Atatürk, Onuncu Yıl Nutku'nu okurken Cumhuriyet'in ilan edildiği 29 Ekim gününü en büyük bayram olarak armağan etmiştir. Fakat, çıkardıkları yönetmelikle alanlarda kutlamayı yasakladılar. Sivil toplum kuruluşlarının Atatürk anıtına çelenk koymalarını bile yasakladılar. Andımızı kaldırdılar. Ne kadar yasaklarlarsa yasaklasınlar 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı büyük bir coşkuyla kutlamaya devam edeceğiz. CHP Bafra ilçe teşkilatı olarak 29 Ekim Cumhuriyet Bayramınızı kutluyoruz.'' Çelenk koyma töreninde CHP Samsun İl Başkan Yardımcısı Şevki Yılmaz da hazır bulundu. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.