Samsun'da Cumhuriyet Bayramı Heyecanı Başladı

Samsun'da Cumhuriyet Bayramı Heyecanı Başladı
Samsun'da, Cumhuriyet'in 91. kuruluş yıl dönümü münasebetiyle yapılan kutlamalar Atatürk anıtına çelenk konulmasıyla başladı.

Atatürk anıtına Vali İbrahim Şahin, Garnizon Konutanı Yavuz Selim Kahveci ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın çelenk koymasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etti. Ardından, anıt şeref defterini imzalayan Vali Şahin, burada kaydettiği yazısında, "Aziz Atatürk, Cumhuriyet'in temellerinin atıldığı, kurtuluş mücadelesinin başladığı Samsun'da, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 91. yılını kutladığımız bu önemli günde milletçe huzurundayız. Milletimiz, önderliğinizde yokluklar ve imkansızlıklar içinde çağdaş bir cumhuriyeti kurmayı başarmıştır. Cumhuriyet'in kazanımları, geleceğimiz için ümit kaynağı olmaktadır. Birlik ve beraberliğimizi pekiştirmekte ve bağımsız yaşama gücümüze güç katmaktadır." dedi.

Program devamında saat 18.00'de Atatürk Kültür Merkezi'nde 'Cumhuriyet'in İlk Yıllarında Atatürk ve Samsun' konulu resim sergisi etkinliği ve ardından Samsun Devlet Opera Balesi ve Devlet Klasik Türk Müziği Korosu ve Orkestrası tarafından 'Cumhuriyet' konseri sunulacak. 29 Ekim Çarşamba günü saat 10.00'da 'Yaşayan Atatürk Salonu'nda tebriklerin kabulüyle devam edecek olan program, saat 10.30'da Cumhuriyet Meydanı'nda yapılacak törenle devam edecek. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.