Çocuklar bayramı doyasıya yaşamalı

Çocuklar bayramı doyasıya yaşamalı
Büyük Anadolu Hastanesi'nden çocuklarda bayram psikolojisi uyarısı

Samsun Büyük Anadolu Hastanesi Çiftlik Şubesi Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Ali Şimşek, bayramların çocukların üzerinde psikolojik olarak önemli bir tuttuğunu ailelerin mutlaka çocukların heyecanla beklediği bu anlamlı günleri doyasıya yaşaması için çaba göstermeleri gerektiğini söyledi.

Bayram deyince akla hemen çocuklar, sevinçli ve mutlu bir gün gelir insanın aklına. Toplumumuzda önemli bir yeri olan bayramların çocuklar üzerinde de önemli bir yer bulmaktadır. Samsun Büyük Anadolu Hastanesi Çiftlik Şubesi Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Ali Şimşek bayramların çocukların üzerinde psikolojik olarak önemine değindi.

Bayramın toplum hayatımızda çok önemli bir yeri vardır diyen Büyük Anadolu Hastanesi Çiftlik Şubesi Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Ali Şimşek, "Çünkü bayramlar insanları birbirine yaklaştıran, kardeşlik duygularını kuvvetlendiren dargınlıkları kaldıran önemli günlerdir.Bayramlar sevinç, neşe ve keyif günü demektir ve insanlar doğaları gereği bunları elde etmeyi isterler. Bayram günleri, heyecanla beklediğimiz, sevildiğimizi, değerli olduğumuzu hissettiğimiz, sevince boğulduğumuz çok önemli günlerdir.
Bayram dendiği zaman yüzünde mutlu ve uzaklarda kalan bir çocukluğun hüznüyle gülümsemeyen kimse yoktur. Bayramlar hep çocukluklarını anımsatır insana. Çünkü en çok çocuklar bayramlarda hoş tutulur, bir dedikleri iki edilmez. Harçlıklarla dolar cepleri miktarı ne olursa olsun. Hayatın telaşıyla henüz tanışmamış, ev geçindirme ve sorumluluk nedir bilmeyen çocuklar mutlu olur bayramlarda. Çocuk ve bayram herkes için birbiriyle çok yakın iki kelime olmuştur ve zaman akıp gitse de bu hiç değişmeyecek gibi görünüyor.
Çocuklar için toplumda kendini gösterme, ifade etme ve bir birey olarak varlığını kanıtlama şansı bulduğu önemli günlerdir.
Toplumları bir arada tutan, milli birlik ve beraberliğin pekişmesinde önemli bir role sahip bayramların tatil yapma fırsatı olarak değerlendirilmemesi, toplumun geleceği için çok önemlidir. Bunun için çoçuklarımızı mutlaka tören alanlarına götürelim o havayı yaşatalım. Manevi değer olarak bu çok önemli olduğunu unutmayalım" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.