OMܒLÜLER OKUMA ETKİNLİĞİNDE BULUŞTULAR

OMܒLÜLER OKUMA ETKİNLİĞİNDE BULUŞTULAR
Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ), Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitimi Bölümü 3. sınıf öğrencileri tarafından, “okuma alışkanlığını yaygınlaştırmaya katkıda bulunmak ve kitaba dikkat çekmek” amaçlı okuma etkinliği düzenledi.

Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recep Tapramaz, Türkçe Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Aydın, akademik personel ve çok sayıda öğrencinin katıldığı etkinlik, Eğitim Fakültesinden başlayıp, Fen Edebiyat Fakültesinde son bulan “okuma yürüyüşü” ile başladı. Çoşkulu bir şekilde süren yürüyüş boyunca öğrenciler; “Yaşasın Kitap, Yaşasın Türkçe”, “Kitap Aklın İlacıdır”, “Kitap Kalbin Aynasıdır”, “Yasalar Ölür Kitaplar Kalır”, “Kitapsız İnsan Kurumuş Ağaç” yazılı pankartlar taşıyarak slogan attılar.
Kitap okumaya dikkat çekmek istiyoruz.
Okuma etkinliğinin açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Mehmet Aydın, “Bu şimdiye kadar gerçekleştirdiğimiz okuma ile ilgili olan 3. etkinliğimiz. İlk etkinliğimiz “Okumaya Zamanım Var”, ikinci etkinliğimiz ise, “Okumaya Mekânım Var” başlıklarını taşıyordu. Tüm bu etkinlikleri gerçekleştirmekteki tek amacımız, okuma alışkanlığını yaygınlaştırmaya katkıda bulunmak ve kitaba dikkat çekmektir” dedi.
Prof. Dr. Mehmet Aydın'ın konuşmasının ardından Âşık Ozan Obalı da içinde okumanın vurgulandığı çeşitli türküleri ve deyişleri öğrencilerle beraber söyledi. Daha sonra, akademik personel ve öğrenciler yaklaşık 1 saat boyunca yanlarında getirdikleri kitapları okuyarak okuma etkinliği sonlandırdılar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.