HABER DOĞRU, YAPILAN YANLIŞ!

HABER DOĞRU, YAPILAN YANLIŞ!
Önceki gün gazetemize de servis edilen haberde "Millet yasta CHP İl Yönetimi fasılda" başlığını taşıyordu. Metinde ise şunlar yazıyordu:

"CHP İl Başkanı Mehmet Atalay İl Yönetimi ile birlikte şehit cenazelerinin kaldırıldığı bir günde, facebook üzerinden verdiği fotoğraf, kendisine yakışmadı. Genel Başkan Kılıçdaroğlu'da CHP'yi rakı masasından kurtaramadı" şeklindeydi ve devamı da vardı. Haberi inceledikten sonra hem Mehmet Atalay'ın ve hem de yanındaki Yönetim Kurulu üyelerinin facebook'daki sitelerini inceledik ve böyle bir fotoğrafın etiketlenmediğini görünce haberi ahlaki bulmadık ve dikkate almadık.
Ancak dünkü yerel gazeteleri incelediğimizde, gazetelerden birinin genel yayın yönetmeni ve köşe yazarı fotoğrafın yeni olmadığı, eskiden çekilen bir fotoğrafın facebook'ta paylaşılarak Mehmet Atalay'ın karalanmak istendiği, bunu yönetimin içerisinden birilerinin yaptığı, daha önce de birçok şehit olmasına rağmen, televizyonlarda eğlence proğramlarının devam ettiği, ateş nereye düşerse orayı yaktığı, masumane bir davete gidişin Mehmet Atalay'a darbe için kullanıldığını yazmıştı.
Bir başka yerel gazete ise bu olayı, "CHP'li Atalay'ın eski fotoğrafını koyup, servis ettiler" spotundan sonra PES DOĞRUSU BUNU DA YAPTILAR Manşetiyle vermiş ve birçok kişinin bilmediği ve görmediği fotoğrafı yayınlayarak, güya Mehmet Atalay'a sahip çıkarken, diğer taraftan da rakı sofrasında çekilen bu fotoğrafı ve servis edilen haberi okuyucularına duyurmuştu!
CHP İl Başkanlığı da sadece bu iki gazeteye Cumhuriyet Bayramı ile ilgili kutlama ilanı vermişti.
Ne varki her iki gazete de fotoğrafın "eskiden çekilmiş olduğunu" yazmış ve servis edilen haberin yalan ve tutarsız olduğunu belirtmişlerdi.
Bizim Haber Merkezi'miz ise haberi dikkatlice değerlendirmiş ve kişilik haklarına saygı kuralını işleterek, yayımlanmasını kayda değer bulmamıştı.
CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Atalay ise dün kendi facebook sayfasından, servis edilen haber ve resimlerin yeni çekilmiş olduğunu ve doğruluğunu ispat edercesine paylaşımda bulunarak, bir taraftan kendisini savunmaya geçen gazetelerin "eskiden çekilmiş resimdi" tezini çürütmüş, diğer taraftan da kendisine komplo yapıldığını, bunu şiddetle kınadığını açıklamış oldu.
Facebook sayfasından yayımlanan paylaşım aynen şöyle:
"Mehmet Atalay
Değerli Facebook arkadaşlarım,
Normalde yaşadığım sıkıntılarla ilgili yakınmam ve paylaşmam. Ama bu son yapılanı paylaşmak, sizlere anlatmak zorunda kaldım. Okursanız sevinirim;
Geçen akşam bir sivil toplum örgütünün yemeğine kısa süreliğine katıldım. Sonra eve döndüm.
O yemekte çekilen ve Facebook'ta paylaşılan bir fotoğraf "birileri" tarafından Hakkari'de 3 şehit verdiğimiz gece bir eğlence yerinde eğleniyormuşuz şeklinde tüm basın kuruluşlarına e- mail yoluyla ve "özel bir çabayla" servis edildi. Oysa ben o gece'ye giderken henüz şehit haberleri yoktu. Zaten olsaydı gece iptal olurdu. Nitekim ben şehitlerimizi eve döndüğümde TV'den öğrendim.
Bu şehirdeki ve ilçelerindeki tüm şehit cenazelerine katılmış ve ulusal değerlerimiz konusunda son derece duyarlı birisi olarak bu alçakça iftira ve komployu şiddetle kınıyorum.
CHP İl Başkanı olduğunu ve CHP'yi temsil ettiğini yolda yürürken, araba kullanırken bile hiç aklından çıkarmayan ve bu anlamda gereğinden de dikkatli bir yaşam sürdüren birisi olarak bu yapılanlar beni çok üzdü.
Böyle bir komployu yapanların ve bana bu şekilde saldıranların amaçlarının ne olduğu ortada ama bu kişiler bana zarar vermek isterken aslında CHP'ye ve bizim gibi düşünenlere de zarar verdiklerini bilmiyor olabilirler mi? Hayır hiç sanmıyorum.
Bu sevgisizlik, bu nefret ve kişisel gelecek adına yapılan bu itibar cellatlığı artık umudumu kırıyor.
Ben sizleri üzecek, mahçup edecek hiç bir şey yapmadım ve yapmam da.
Bu satırları hem sizleri önemsediğim için bilgilendirmek, hem de içimi dökmek için yazdım.
Ve bu çirkin saldırıyı sizlerin takdirine bırakıyorum.
Sevgi ve saygılarımla,
Dr. Mehmet Atalay
CHP Samsun İl Başkanı"
Mehmet Atalay'ın facebook arkadaşlarına kendi sayfasından paylaşarak vermiş olduğu açıklamada, anladığımız kadarıyla, bir süreliğine katıldığı bir davet masasında, birileri tarafından çekilen bu fotoğrafın(herhalde arkadaşları) özel bir çabayla servis edildiği, o davete katıldığında şehit haberlerinin henüz olmadığı, haberi olmuş olsaydı o gecenin iptal edileceğini, ulusal değerler konusunda son derece duyarlı birisi olarak bu alçakça iftira ve komployu şiddetle kınadığını belirtiyordu.
Siyasette bu tür olayların, düzenlerin, tertiplerin her zaman olduğunu bilen birisi olarak Mehmet Atalay'a "geçmiş olsun" dileklerimizi iletiyor. Kendisini haber yaparak cümle aleme duyuran gazetelerin mi, yoksa haber yapmayan gazetelerin mi "etik" davrandığını takdirlerine bırakıyoruz. Denge Gazetesi Haber Merkezi






HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.