Güney Afrikan'nın milli kalecisi Meyiwa öldürüldü

Güney Afrikan'nın milli kalecisi Meyiwa öldürüldü
Güney Afrika Milli Takımı Bafana Bafana ve ülkein önemli takımlarından Orlando Pirates'in kalecisi Senzo Robert Meyiwa, dün gece vurularak öldürüldü.

27 yaşındaki Mayiwa'nın Johannesburg'un East Rand bölgesinde arkadaşı ile beraberken soyguncuların kurşunlarına hedef olması ülkeyi yasa boğdu.

Milli takım kalecisinin kariyerinin zirvesindeyken hayata gözlerini yumması üzerine başta Futbol Federasyonu, bir çok kurumdan başsağlığı mesajları gelmeye başladı. Devlet Başkanı Jacob Zuma ise mesajında, "Takım kaptanı genç futbolcumuzu hayatının en başarılı bir döneminde kaybetmenin şokunu yaşıyoruz. Ailesine takımına ve futbol camiasına başsağlığı diliyorum. Suçluların en kısa zamanda adalet önüne çıkarılması için adalet kurumlarımız ellerinden geleni yapacaktır." dedi.

1987 doğumlu futbolcu, milli takım Bafana Bafana için 7 kez forma giymiş, 4 maçta kaptan olarak sahaya inmişti. Genç kaleci daha dün gece Ajax Cape Town maçına çıkmış ve takımı Orlando Pirates sahadan 4-1'lik yenilgiyle ayrılmıştı.

Hastaneye getirildiğinde hayatını kaybettiği anlaşılan Mayiwa'nın saldırı anında kız arkadaşını korumak için mücadele ettiği belirtildi.

OLİMPİYAT ATLETİ MBULAENİ MULAUDZİ DA TRAFİK KAZASINDA ÖLDÜ

Öte yandan 2004 Atina olimpiyatlarında gümüş madalya ve Manchester Commonwealth Oyunları'nda altın madalya alan Güney Afrikalı 34 yaşındaki atlet Mbulaeni Mulaudzi de Johannesburg yolunda Cuma günü geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetmişti.

Ülkede olimpiyat atleti Oscar Pistorius'un hapse girmesiyle üzülen spor dünyası iki trajik ölümle iyice sarsıldı. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.