KANSER TEDAVİSİ EKİP İŞİ

KANSER TEDAVİSİ EKİP İŞİ
Medical Park Samsun Hastanesi Genel Cerrahi Kliniği ekibinden Prof. Dr. Koray Topgül, Kanser Tedavisinin bir ekip işi olduğunu söyledi.

Medical Park Samsun Hastanesi tüm dünyada giderek önem kazanan kanser tedavisinde geniş kadrosuyla etkin rol alıyor. Konuyla ilgili bilgi veren Medical Park Samsun Hastanesi Genel Cerrahi Kliniğinden Prof. Dr. Koray Topgül şunları söyledi;"Her türden kanser yaşadığımız çağın acı bir yükü oldu. Hastalar, hasta yakınları, uzun, zor ve zahmetli tedavi süreçleri, ameliyatlar ve bazen üzücü kayıplar. Tüm bunları düşününce kanserin tedavisi bizim için daha da önem kazanmakta. Biz kurum olarak bunun farkındayız ve kadromuzu her geçen gün güçlendirerek ilerliyoruz. Ortopedik tümörlerden, çocukluk çağı kanserlerine, jinekolojik kanserlerden karın içi organ kanserlerine tüm yaş, cins ve organ kanserlerine aynı önem ve ağırlığı vererek çalışıyoruz.”diye konuştu.
Medical Park Samsun Hastanesi'nin kadrosunda çok değerli akademisyenleri bulunduğunu söyleyen Prof. Dr. Koray Topgül “Prof. Dr. Zafer Malazgirt başkanlığında ve Uzm. Dr. Barış Okumuş sekreterliğinde her cumartesi tümör konseyi toplayarak tartışmalı olgular hakkında ortak ve sağlıklı karar vermeye özen gösteriyoruz. Ortak görüşlerle bu hastaların tedavilerini yönetmek hem biz hekimler için hem de hastalar için çok değerlidir. Herkesin farklı birikimi ve katkısı oluyor. Medikal onkologlar, radyasyon onkoloğu, nükleer tıp uzmanı, çocuk hematoloji-onkoloji doktorları, deneyimli cerrah ve patolog hocalarımız, bize yol gösteren radyoloji doktorlarımız hepsi bu amaçla güç birliği yapıyor. Kadromuzda iki tıbbi onkoloğumuzun olması da çok önemli bir ayrıcalıktır.”
Prof. Dr. Topgül “Geniş tetkik ve tedavi yelpazemiz, tedavi seçeneklerimizi ve bunları uygulayabilme kapasitemizi çok artırmakta. Örneğin kanser hastalarının tanısı ve hastalığın yaygınlığını belirlemede kullandığımız PET tomografinin yapılıyor olması ve bunu değerlendirecek bir nükleer tıp uzmanımızın bulunması da aynı derece de önemli. Hüpertermi ve karın içi sıcak kemoterapi uygulaması gibi modern ve yenilikçi tedavilerin merkezimizde uygulanıyor olması da şehrimiz ve bölgemiz açısından ayrı bir katkı diye düşünüyorum. Özellikle çocuk hastalarda kemik iliği nakli ekibinin olması da büyük bir şans. Kanserle mücadelede en temel özellik olan birlikte çalışabilmek ve takım olabilmek hastaların, hastalıklarının kavranması ve sonuçlandırılabilmesi açısından çok önemli. Bunu başarıyor olabilmek de bizi mutlu ediyor."dedi.
İLKNUR ASLANDAĞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.