CHP'li Tezcan: Teröre prim veren anlayışlara pirim vermeyelim

CHP'li Tezcan: Teröre prim veren anlayışlara pirim vermeyelim
21. Yüzyıl Türkiye Enstitüsü tarafından düzenlenen çalıştaya konuk olan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcı Bülent Tezcan, akademisyenlerle birlikte Havza Atatürk Evi'ni ziyaret etti.

Bülent Tezcan, 21. Yüzyıl Türkiye Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ ve çalıştaya katılan akademisyenler, Havza Atatürk Evi görevlilerinden Atatürk'ün Havza'da yapmış olduğu çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Ziyaret sonrası gazetecilerin sorularını cevaplayan CHP Genel Başkan Yardımcı Bülent Tezcan, Amasya'ya, davet edildiği Türk çalıştayına katılmak için geldiğini söyledi. Dönerken memleketi Havza'yı ziyaret edip konuklara Atatürk evini gösterdiklerini anlatan Tezcan, Hakkari Yüksekova'da şehit düşen askerlerle ilgili açıklama yaptı. Askeri şehit eden hain saldırıları kınadıklarını vurgulayan Bülent Tezcan, "Kesinlikle Türkiye'de teröre millet olarak fırsat vermemek zorundayız. Bugün her zamankinden daha fazla birlik ve dayanışmaya ihtiyacımız var." dedi.

Tezcan, şöyle devam etti: "Türkiye'yi terör tehdidi ile parçalamaya çalışanlar hedeflerine ulaşamayacaklar. Bunlara prim veren anlayışlara da millet olarak pirim vermememiz gerekiyor. Türkiye'nin kardeşliği, barışı, teröre pirim vermekten geçmiyor. Tam tersine millet olarak yüzlerce yıldan bu yana dayanışma içerisinde, ortak yaşama kültürünü geliştirmesini bilmiş bir milletiz. Ayrılıkları değil, beraberlikleri büyüteceğiz, yaşatacağız. Bu tip saldırıları nefretle kınıyoruz ve bir an önce katillerin, suçluların, suç ortaklarının ve bu ortamı yaratanların bulunup çıkartılması lazım."CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.