İnan Kıraç'a Polonya Liyakat Nişanı

İnan Kıraç'a Polonya Liyakat Nişanı
“Polonya-Türkiye: Diplomatik ve Kültürel İlişkilerin 600. Yıldönümü" etkinlikleri kapsamında, Pera Müzesi'nde “Polonya Sanatında Oryantalizm" adlı serginin açılışı yapıldı.

Açılış nedeniyle düzenlenen törende, işadamı İnan Kıraç'a “Polonya Cumhuriyeti Üstün Hizmet Liyakat Nişanı" verildi.

“Polonya-Türkiye: Diplomatik ve Kültürel İlişkilerin 600. Yıldönümü" etkinlikleri kapsamında Pera Müzesi'nde düzenlenen “Polonya Sanatında Oryantalizm" adlı serginin açılış törenine, işadamı İnan Kıraç, Polonya Kültür ve Ulusal Miras Bakanı Prof. Dr. Malgorzata Omilanowska, Polonya'nın Ankara Büyükelçisi Mieczyslaw Cieniuch, İstanbul Başkonsolosu Grzedorz Michalski, Polonyalı yetkililer ve çok sayıda davetli katıldı.

24 Ekim 2014-18 Ocak 2015 tarihleri arasında ziyarete açık olacak sergi için düzenlenen tören sırasında, Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi kurucularından İnan Kıraç'a Polonya'nın prestijli devlet nişanı olan “Polonya Cumhuriyeti Üstün Hizmet Liyakat Nişanı" verildi. İnan Kıraç, liyakat nişanını, Polonya Kültür ve Ulusal Miras Bakanı Prof. Dr. Malgorzata Omilanowska'nın elinden aldı.

"NİŞAN ASLINDA SUNA KIRAÇ'A AİT"

Basın mensuplarına açıklama yapan İnan Kıraç, “Polonya ile olan münasebetimizin 600'üncü senesi. Bu nedenle buraya geldiler. Oryantalistlerini getirdiler. 18 Ocak'a kadar Türk halkının emrinde. Bu hizmeti Pera Müzesi'nde verdiğimiz için biz de mutluyuz. Beni hep bu işlerin başlangıcı olarak gören Polonyalılara şunu söyledim: Bana böyle bir madalya verdiniz ama bu benim hakkım değil. Aslında bunun hakkı Suna Kıraç'a ait. Eve götürüp Suna Kıraç'a bu madalyasını vereceğim" dedi.

Törende ayrıca, serginin küratörü Prof. Dr. Tadeusz Majda, Varşova Ulusal Müzesi Yardımcı Direktörü Piotr Rypson PHD ve “Türk ve İslam Eserleri" adlı kitabın yazarı Seracettin Şahin'e de devlet nişanı ve plaket verildi. (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.