MMO LPG OTOGAZ İSTASYONLARI SORUMLU MÜDÜR EĞİTİMİ DÜZENLENİYOR

MMO LPG OTOGAZ İSTASYONLARI SORUMLU MÜDÜR EĞİTİMİ DÜZENLENİYOR
Makina Mühendisleri Odası Samsun Şube MİEM (Meslek İçi Eğitim Merkezi) kapsamında düzenlemiş olduğu Mühendis Yetkilendirme Kurslarına “LPG Otogaz İstasyonları Sorumlu Müdür” eğitimi ile devam ediyor.

•OTOGAZ İSTASYONLARI ÇOK TEHLİKELİ İŞYERLERİ ARASINDA
•İSTASYON SAHİPLERİ SORUMLU MÜDÜRÜN ÇALIŞMA KOŞULLARINI SAĞLAMAKLA MÜKELLEF
•İSTASYONLARIN İŞLETİLMESİNDE KARŞILIKLI GÖRÜŞ ALIŞVERİŞİ GEREKİYOR

MMO Ana Yönetmelik ve Yönetmelikleri, Mühendislik Etiği, Sorumlu Müdürün Hak, Yetki ve Yükümlülükleri, LPG Piyasası Hukuki Düzenlemeleri, İş Sağlığı ve Güvenliği Mevzuatı, LPG Depolama, Dolum Tesisleri, Otogaz İstasyonları, LPG Tesisatı ve Konut Uygulamaları, LPG'nin Tanımı, Teknik Özellikleri ve Kullanım Alanları, İlgili Standartlar, LPG Otogaz İstasyonları Ekipmanları, LPG Doldurma, Boşaltma Kuralları, Periyodik Kontrol ve Bakımları, Yangın Güvenliği, İlk Yardım Temel Bilgileri, “Sorumlu Müdür Kontrol Kayıt Defteri” Uygulama Esasları oluşan konu başlıkları ile düzenlenen eğitimin sunumu Makina Mühendisleri Odası MİEM (Meslek İçi Eğitim Merkezi) Kurs Eğitmeni Mak. Müh. Seyit Ahmet KURNAZ tarafından verilen eğitime 14 Makine Mühendisi, 2 İnşaat Mühendisi ve 1 Maden Mühendisi olmak üzere toplam 17 Mühendis katılmaktadır.

Kursun sonunda yapılacak olan sınavda başarılı olan katılımcılara “LPG Otogaz İstasyonları Sorumlu Müdür Yetki Belgesi” verilecektir.

Kurs ile ilgili olarak basına bilgi veren Makina Mühendisleri Odası Samsun Şube Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Özkan ER “6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ve ikincil mevzuatı doğrultusunda otogaz istasyonlarının çok tehlikeli işyerleri sınıfında yer aldığına vurgu yaparak bu istasyonlarda sorumlu müdürlük görevini üstlenecek mühendisleri İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu, Yangın Yönetmeliği ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu mevzuatı gereklerinin yerine getirilmesinden sorumlu olduğunu söyledi.

Otogaz istasyonu sahiplerinin sorumlu müdür istihdamına yasak savma anlayışı ile yaklaşmak yerine, yeterli fiziki altyapı ve çalışma koşullarını oluşturarak karşılıklı görüş alışverişinde bulunmalarının hem yasal mevzuat hem de bilginin paylaşımı açısından yerinde olacağını belirten ER sektöre yönelik eğitimlerin kesintiye uğramadan devam ettirileceğini” açıkladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.