Sihirli Flüt

Sihirli Flüt
Mozart'ın ünlü Sihirli Flüt operası Pazartesi akşamı sahnede...

27 EKİM PERŞEMBE

1791 yılında Wolfgang Amadeus Mozart tarafından bestelenen, librettosu Emanuel Schikaneder'e ait ünlü Sihirli Flüt operası 27 Ekim Pazartesi akşamı sahneleniyor.
İyilik ve kötülüğün savaşının sembolik anlatımlarla işlendiği, iki perde olarak sahnelenen Sihirli Flüt operasında orkestrayı Şef Tolga Taviş yönetecek.
İnsanın çeşitli sınavlardan geçerek doğruluğa ve güzelliğe ulaşmasını anlatan; gece gündüz, kadın erkek, iyi kötü gibi karşıtlıklar üzerinden aşkın ve bilgeliğin zaferine ulaşan masalsı bir opera olan Sihirli Flüt, çağdaş reji yorumuyla Recep Ayyılmaz tarafından sahneye koyuluyor.
Sahnelendiği ilk zamanlardan bu yana yetişkinlerin olduğu kadar çocukların da ilgisini çeken Sihirli Flüt operasının prömiyeri Samsun seyircisinden büyük ilgi görmüş, muhteşem müzikleri, masalsı konusu ve çağdaş rejisiyle ilgi çeken operanın ilk iki temsili kapalı gişe oynamıştı.
Rejisör Recep Ayyılmaz'ın modern yaşamın ögeleriyle bezediği Sihirli Flüt operası özgün dilinde Almanca olarak seslendiriliyor.
Eserin dekor tasarımı Seyhan Atamer'e, kostüm tasarımı Ş. Gizem Betil'e ait. Koro şefliği Mikhail Iskrov tarafından gerçekleştirilen eserin ışık tasarımı O. Murat Yılmaz imzası taşıyor.
27 Ekim Pazartesi akşamı gerçekleştirilecek temsilde Tamino rolünde Barış Yanç, Pamina rolünde Esra Çetiner, Papageno rolünde Şahan Gürkan, Gece Kraliçesi rolünde Görkem Ezgi Yıldırım, Sarastro rolünde Tuncay Kurtoğlu Samsun seyircisini selamlayacaklar.



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.