Atakum Belediyesi'nden Hatırlatma; "SON GÜN 01 Aralık"

Atakum Belediyesi'nden Hatırlatma; "SON GÜN 01 Aralık"
Atakum Belediye Başkanı İshak TAŞÇI, Torba Yasa kapsamında emlak vergisi, çevre temizlik vergisi ve bunlara bağlı olan vergi cezaları, gecikme faizleri alacakları konusunda bir açıklama yaparak kamuoyunun bilgilendirilmesini sağladı. .

Başkan İshak TAŞÇI, "6552 sayılı İş Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Yapılması ile Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun 11 Eylül 2014 Tarihli ve 29116 Sayılı Resmî Gazete'nin Mükerrer sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdiğini belirterek, kabul edilen yasa kapsamında 6552 sayılı Kanunun 73'üncü maddesinin 16'ncı fıkrasına göre, vadesi 30.04.2014 tarihinden önce olan emlak vergisi, çevre temizlik vergisi ve bunlara bağlı vergi cezaları, gecikme faizleri, gecikme zamları ve emlak vergisi üzerinden hesaplanan taşınmaz kültür varlıklarının korunmasına katkı payı ile bunlara bağlı gecikme zamlarından kaynaklanan alacakları ile bunlara bağlı fer'i alacakların ilgili kanun maddesi kapsamında yapılandırılması mümkündür."dedi. Başkan Taşçı; yapılandırma kapsamına giren alacaklardan bu Kanunun yayımlandığı tarih itibarıyla vadesi geldiği hâlde ödenmemiş olan ya da ödeme süresi henüz geçmemiş bulunan alacakların ödenmemiş kısmının tamamının ödenmesi şartıyla, bunlara bağlı faiz, cezai faiz, gecikme faizi, gecikme zammı gibi ferî amme alacaklarından vazgeçilerek bunlar yerine bu Kanunun yayımlandığı tarihe kadar Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi aylık değişim oranları esas alınarak hesaplanacak tutarın ödenmesi esası getirilmiştir. Bu itibarla, Kanunun 73'üncü maddesi kapsamına giren borçlarını bu madde kapsamında yapılandırarak ödemek isteyen borçluların 1 Aralık 2014 tarihi mesai saati bitimine kadar Emlak Servisine başvurmaları gerektiğini de ifade etti.
Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı açıklamasında" 3,6,12 veya 36 taksitler halinde ilgili borçların yeniden yapılandırılarak tahsili mümkündür. Vatandaşlarımızın herhangi bir yoğunluk sıkıntısı yaşamamaları için son tarih olarak belirlenen 1 Aralık 2014 tarihi mesai bitiminden önce başvurmaları gerekmektedir" diyerek vatandaşları uyardı.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.