Mimarlık fakültesi öğrencileri Terme’yi yeniden planlayacak

Mimarlık fakültesi öğrencileri Terme’yi yeniden planlayacak
Samsun Terme Belediyesi'nin davetlisi olarak ilçeye gelen Amasya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü öğrencileri...

Belediye Başkanı Şenol Kul ile birlikte şehirde incelemelerde bulundu. Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü 2. sınıf öğrencileri yapacakları çalışmalarda Terme'yi model kent olarak planlayacak. Fakülte Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Yaşar Bahri Ergen ve öğretim üyesi Okan Murat Dede öncülüğünde 30 öğrenci ilçede 3 gün boyunca incelemelerde bulunarak ilçenin tamamını laboratuvar gibi kullandı.
İlçenin kamu kurum ve kuruluşlarını, sivil toplum örgütlerini, derneklerini, merkezde ve kırsalda yaşayan vatandaşları ziyaret ederek yapacakları çalışmalar ile alakalı anket çalışması yapan öğrenciler Terme'de imar sorunlarının belirlenmesi, mevcut imar planı ana kararlarının sorunsala göre revizyona tabi tutulması, analiz- sentez çalışmaları sonucunda önerilerde bulunulması ve merkezdeki sorunun meydana dayalı tasarım çalışmalarıyla projelendirilmesi amacıyla çalışmalar yaptı.

Belediyenin hayatın her alanına yönelik yapması gereken hizmetlerini ayrıntılı şekilde masaya yatıracaklarına vurgu yapan Amasya Üniversitesi . Fakülte Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Yaşar Bahri Ergen , “Bu yaptığımız çalışma stüdyo çalışmaları olarak adlandırılıyor. Bu yıl çalışma kapsamında Terme İlçesi seçildi. Terme çok önemli bir değişimin arifesinde. Bu noktada kente ilişkin stratejiler geliştirmek için projeler geliştireceğiz. Projeye olan katkılarından ve davetlerinden dolayı Terme Belediye Başkanı Şenol Kul'a teşekkür ederim.” dedi.

Belediye Başkanı Şenol Kul ise Kozluk Belediyesi'nde yaptıkları gibi Terme'de de genç fikirlerden faydalanmaya devam edeceklerini belirterek, " Terme'yi bir laboratuvar olarak düşünün. Burada şehircilikle ilgili tespitlerinizi yapıp sunacağınız öneriler bize, şehircilik konusunda ışık tutacaktır. Çalışmalarınızı özgürce yapıp Terme'mizin yeni, çağdaş ve modern bir şehir görünümüne kavuşması için gerekli teklifleri cesaretle sunmanızı istiyorum” diye konuştu. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.