SAMSUNDAN VEKİL ÇIKMADI

SAMSUNDAN VEKİL ÇIKMADI
Anket Şirketlerinin önde gelen isimlerinden ORC, 3 Partinin en başarılı vekillerini belirlemek için anket yaptı.

ORC Araştırma, 7-14 Ekim tarihleri arasında yaptığı ankette, AK Parti, CHP ve MHP'li vekillerin performansını ölçtü.

ORC Araştırma, 13.900 kişiye yaşadığı şehirlerin milletvekili olan isimlerin yazılı olduğu bir kart verdi ve başarılı buldukları isimleri seçmeleri istendi.
Performans ölçümünde kabine üyeleri ve parti genel başkanları değerlendirmeye alınmadı.
Yapılan ankette, Meclis'teki koltuk sayılarıyla doğru orantılı olarak AK Parti'nin en başarılı 20 milletvekili, CHP'nin en başarılı 10 milletvekili, MHP'ninse en başarılı 6 milletvekili belirlendi.

AK PARTİ'DE SAMSUN'DAN VEKİL YOK
AK Parti'de Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu ilk sırada, Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın ikinci sırada, İstanbul Milletvekili Mustafa Şentop ise üçüncü sırada yer aldı.

CHP'DE MUHARREM İNCE ÖNDE
CHP'de ise Yalova Milletvekili Muharrem İnce ilk sırada, Sinop Milletvekili Engin Altay ikinci sırada, İzmir Milletvekili Aytun Çıray ise üçüncü sırada yer aldı. CHP'nin en başarılı 10 milletvekili arasında kadın vekillerin yer almadığı görüldü.

MHP'DE MERAL AKŞENER 2'NCİ SIRADA
Son olarak MHP'de ilk sırada Iğdır Milletvekili Sinan Oğan, İstanbul Milletvekili Meral Akşener, üçüncü sırada ise Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan yer aldı. Partinin gür sesi olan İzmir Milletvekili Oktay Vural'ın 6 kişilik listede yer almadığı görülürken, Sinan Oğan'ın Meral Akşener başta olmak üzere güçlü isimleri geride bırakması dikkat çekti.

Enson haber'in paylaştığı bu haberde Samsun Milletvekillerinin olmayışı Samsun'da hayal kırıklığı oluştururken, anket yapılanlar arasında demek ki Samsunlu kişiler yokmuş kabilinden sözlerle teselli arayışına gidildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum