‘’TÜTÜNÜN TONU EN AZ 16,500 TL OLMALI’’

‘’TÜTÜNÜN TONU EN AZ 16,500  TL OLMALI’’
CHP Bafra İlçe Başkanlığı ve CHP Bafra Gençlik Kollarından Sorumlu Başkan Yardımcısı Orhan Hocahafızoğlu gençlik kollarına üyeleri ile sabah kahvaltısında bir araya geldi.

Partinin toplantı salonundaki kahvaltı sonrasında fikir alışverişi yapıldı.
CHP Bafra İlçe Başkanı Eğitimci Nihat Oktay ise Bafra'nın kanayan yarası tütün konusu hakkında bir açıklama yaptı.
Oktay,''Tütün ekim alanlarının son iki yılda artmasıyla birlikte Bafra tütünü yavaş yavaş eski cazibesini kazanmaya başlıyor. Bir zamanlar tütünüyle Türkiye ve dünya piyasalarında anılan Bafra ve Bafra tütünü bu yıl üreticilerin yüzünü güldürecek gibi. Tütün ekim alanlarının bu yıl geçen yıla göre en az 2-3 kat artmasıyla üretimde aynı doğrultuda artış göstermiştir. Bu yıl yaz mevsiminin de sıcak geçmesi nedeniyle üretilen tütünlerin kalitesi de yükselmiş ve böylece Bafra tütünü dünya piyasalarında tekrar 1990 öncesi konumuna gelmeye başlamıştır.
Hükümetin belirlediği büyüme hızı yarıya çekilmiş, enflasyon ise belirlenenin iki katı olmuştur. Bu da şunu göstermektedir ki, tütün üretimindeki girdi fiyatları en az iki katına çıkmıştır.
Sonuçta CHP olarak şunu söylüyoruz, her ne kadar sezon başında tüccarlarımızla yapılan anlaşmalar olsa da yukarda saydığımız nedenlerden dolayı tütünün kilosu en az 16,500 TL olmalı diyoruz. Eğer 2014 yılı ürünümüz bu fiyatlarla alınırsa çiftçimizin alın teri değerlendirilmiş olacak, böylece Bafra tütünü tekrar dünya piyasalarındaki yerini alacak hem üreticimiz hem de tüccarımız kazanmış olacak.''dedi.Abdullah Özdemir

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.