Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Eskişehir'de

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Eskişehir'de
"Bu nasıl bir nefrettir. Ne yaptığını bilmeyenler mi bunu yapıyor, programlı mı yapılıyor.

Biz bunların üzerinde çok ciddi manada çalışıyoruz ama kendi halkına bu kadar düşmanlık gösteren kişiler ancak ve ancak vatan hainidir"

-"Birlikteliğimizi ve beraberliğimizi bozamayacaksınız. Bugün gençlik merkezlerinde gördüğümüz o gençler birbirleriyle kenetlenmiş vaziyette dostça ve kardeşçe bu ülkenin geleceğine hazırlanmak için çalışıyorlar. Siz bu birlikteliği bozamayacaksınız.”

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Statların yoğunluk olarak yaşam alanlarına çevrilmesini istiyoruz" dedi.
Ankara'dan Yüksek Hızlı Tren ile Eskişehir'e gelen Bakan Çağatay Kılıç'ı garda Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca, Eskişehir Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Hüseyin Aksoy ve diğer ilgililer tarafından karşılandı.
Bakan Çağatay Kılıç, Eskişehir Stadı inşaatında incelemesinde yaptığı konuşmada, inşaatın hızlı ilerlediğini ve Eskişehirspor'un gelecek sezonu bu statta oynayacağını kaydetti.
Türkiye'de şu anda inşa edilen statların hepsinin kendine göre örnek olduğu alanlarını bulunduğunu ifade eden Bakan Çağatay Kılıç, şöyle konuştu:
"Bu statta da gerçekten şu anda teknolojinin ve yapı dünyasının, inşaat sektörünün en önde gelen unsurları kullanılıyor. Zemini ısıtmalı olacak. Alanları gerçekten fazla olan statlarımız var. Bakanlığımız nezdindeki çalışmalarda da statların yoğunluk olarak yaşam alanlarına çevrilmesi istiyoruz. Sadece maçtan maça değil ama örneğin tribün altlarında ciddi alanlar var, oralara kullanılabilecek farklı noktalar var. Örneğin Mersin Stadı'ndan yapılan bazı alan çalışmaları var, salon altlarında. Konya Stadı'ndan öyle bir çalışmamız olacak."

"Stadı sadece yapmakla olmuyor, yaşatmamız gerekiyor"
Yerel yönetimlerin bu büyük yatırımların iyi ve yoğun olarak kullanılması için kendilerine düşen görevlerini iyi yapması gerektiğine değinen Çağatay Kılıç, şunları söyledi:
"Merkezi hükümet olarak ve Bakanlığımıza bağlı gençlik merkezleriyle ilgili de çalışma düşünüyoruz. Buradaki müsait olan yerlerin bütün halkımız hizmetine sunup, hem yapılan eserlerin daha çok görülmesi hem de kulüplerin elde edebileceği gelirlerin ve spora yapacağı katkıların değerlendirilmesi üzerine çalışıyoruz. Stadı sadece yapmakla olmuyor. Bunları aynı zamanda yaşatmamız gerekiyor."

İncelemenin ardından Bakan Çağatay Kılıç ve beraberindekiler, Odunpazarı Gençlik Merkezi'ni ziyaret etti.
“Birlikteliğimizi ve beraberliğimizi bozamayacaksınız”
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, IŞİD bahanesiyle bazı kentlerde düzenlenen izinsiz gösterilere ilişkin "Bu nasıl bir nefrettir. Ne yaptığını bilmeyenler mi bunu yapıyor, programlı mı yapılıyor. Biz bunların üzerinde çok ciddi manada çalışıyoruz ama kendi halkına bu kadar düşmanlık gösteren kişiler ancak ve ancak vatan hainidir" dedi.
Bakan Çağatay Kılıç, bir otelde düzenlenen AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, AK Parti hükümetlerinin üst üste yaptıkları yoğun çalışma ve sessiz reformla Türkiye'yi adım adım çok büyük hedeflerin yakınına getirdiğini söyledi.
Bugün çeşitli etkinliklere katılmak üzere Eskişehir'e Yüksek Hızlı Tren (YHT) ile geldiğini anımsatan Bakan Çağatay Kılıç, "Yapımı devam eden 33 bin kişilik stat inşaatında incelemelerde bulundum. Gençlik Merkezi'ni ziyaret ettim. Bu yatırımlar durduk yere olmuyor. Yatırımların arkasındaki güç, milletimizdir" ifadelerini kullandı.
Bakan Çağatay Kılıç, bazı kentlerde IŞİD bahanesiyle yapılan izinsiz gösterilere de değinerek, şöyle devam etti:
"Son günlerde bu güzel vatanımızı olumsuz şekilde hem kendi içinde huzursuzluğa götürmek isteyen hem de uluslararası manada kötü göstermek isteyen bir takım mihvallerin çalışmaları, kışkırtmaları ve sokak eylemlerini gördük. Vatandaşlarımız öldü, polisimiz şehit oldu. Araçlar, binalar zarar gördü. Zarar gören binaların içinde özellikle eğitim kurumlarının hedeflenmiş olmasının da ayrı bir önemi var. Yüksekova'da bir spor salonumuzu yaktılar. Farklı illerdeki bazı küçük spor tesislerimiz de zarar gördü. Bunun yanında eğitim verilen birçok kuruma zarar verildi. Bu nasıl bir nefrettir. Ne yaptığını bilmeyenler mi bunu yapıyor, programlı mı yapılıyor. Biz bunların üzerinde çok ciddi manada çalışıyoruz ama kendi halkına bu kadar düşmanlık gösteren kişiler ancak ve ancak vatan hainidir. Çünkü zarar verdikleri, yakıp yıktıkları bu yatırımların hepsi bu milletin zenginliğidir. Milletin alın teriyle yapılmış, yine milletin hizmetine sunulmuş yatırımlardır. Bu okullarımızın için, spor kurumlarımızın içinde kimler eğitim yapıyor. Yavrularımız, bu ülkenin evlatları. Bu kadar hainliğin, gözü dönmüşlüğün sebebi nedir. Acaba çok mu fazla hizmet yaptık. Yoksa 'yapılamaz' denilen ve duble yolların, havaalanlarının, TOKİ'nin yaptığı evler mi bunları rahatsız etti. Birlikteliğin ve kardeşliğin ön plana çıkması mı rahatsız etti."

"Milletimiz her zaman zulme uğrayanların yanında olmuştur"

Bakan Çağatay Kılıç, bu milletin şehit kanlarıyla cennet vatanı her zaman koruduğunu ve korumaya da devam edeceğini anlatarak, şunları kaydetti:

"Birlikteliğimizi ve beraberliğimizi bozamayacaksınız. Bugün gençlik merkezlerinde gördüğümüz o gençler birbirleriyle kenetlenmiş vaziyette dostça ve kardeşçe bu ülkenin geleceğine hazırlanmak için çalışıyorlar. Siz bu birlikteliği bozamayacaksınız. Uluslararası camiada Suriye'de sıkıntıdaki insanlara yaptığımız yardımlar, kapılarımızı onlara açmamız, bu kardeşlerimize yaptığımız yardımları tüm dünya görürken, tüm dünya bize hakkımızı teslim ederken, 'bu insanlara kucak açtınız' derken, maalesef ülkemizdeki birtakım çevreler, üzülerek belirteyim ki muhalefet partileri bunun değerini görmüyorlar. 'Bizim orada ne işimiz var' diyenler var. Ortadoğu'yu bir bataklık olarak görenler var. İşte biz her zaman birlikteliğimizin ve beraberliğimizin köklerinin olduğu, kültür havzamızın içinde yer alan bu insanlara her zaman kucak açacağız. Bunu anlamak istemeyenler anlamayabilirler ama milletimiz bunu biliyor. Çünkü milletimiz her zaman zulme uğrayanların yanında olmuştur."
"Biz milletin diliyle milletle konuşuyoruz"
Yatırımlar yaparken bölgesel, etnik ve inanç ayrımı gözetmediklerini vurgulayan Bakan Çağatay Kılıç, "Bizim için insana hizmet en büyük hizmettir. Nerede ihtiyaç varsa biz orada olacağız. Bundan da hiç kimse bizi alıkoyamaz. Biz hiçbir zaman durmadık ve durmayacağız. Hizmetlerimizi de durarak yapmadık. Biz milletin diliyle milletle konuşuyoruz. Bizim gerçekleştirdiklerimize muhalefet partilerinin hayalleri bile yetmedi. Birlikteliğimizi ve beraberliğimiz en önde tutacağız hiçbir zaman bundan taviz vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.
Gençlere seslenen Bakan Çağatay Kılıç, şunları bildirdi:
"Bu milletin evlatları olarak, bu milletin geleceği olarak, bugünden kendinizi çok iyi yetiştirin. Size sunulan imkanları sonuna kadar değerlendirin. Ama şunu da unutmayın. Bu ülkenin geleceği, sokak gösterilerinde, vandallıkta, yakıp yıkmakta değildir. Bu milletin geleceği, bu devletin başarısı, Türkiye Cumhuriyeti'nin gücü, bir araya gelinen, beraber çalışılan, kardeşliğin kuvvetli olduğu, birbirini iyi tanıyan ve huzur içinde geleceğe beraber yürüyen bir milletten geçer. İşte biz bundan dolayı gece gündüz çalışıyoruz. Birlikteliğimiz ve beraberliğimiz olduğu sürece başarı mutlaka ve mutlaka gelecektir."
Konuşmanın ardından AK Parti İl Başkanı Dündar Ünlü, Bakan Çağatay Kılıç'a seramikten yapılmış yaprak hediye etti.
Programda, AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca ve AK Parti Kocaeli Milletvekili Mehmet Ali Okur da selamlama konuşması yaparak, Danışma Meclisi'nin hayırlı olmasını diledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.