TMMOB 60 YAŞINDA

TMMOB 60 YAŞINDA
TMMOB (Türkiye Mühendis ve Mimarlkar Odaları Birliği) 60. Kuruluş Yıldönümünü Samsun'da da bir dizi etkinlikle kutladı.

TMMOB Samsun İKK (İl Koordinasyon Kurulu) tarafından 60. yıl nedeniyle bir izi etkinlik düzenlendi. Kutlama etkinlikleri EMO'da ( Elektrik Mühendisleri Odası )düzenlenen ve Gazi Üniversitesi İİBF İktisat Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aziz Konukman'ın verdiği " Türkiye'nin Ekonomik Durumu ) Konferansı ile başladı ve akşam EMO'da kokteyl düzenlendi.
Etkinliklerin 2. gününde Kahvaltılı toplantı ve ardından tavla ve briç turnuvası gerçekleştirildi. Kutlamalar 20 Ekim Pazartesi Günü saat: 15.00'de Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Baran Bozoğlu'nun Makine Mühendisleri Odası'nda "Türkiye'de su yönetim ve güncel sorunlar", 21 Ekim'de saat 17.00'de Terme belediyesi Kültür Evi'nde Dr. Nevzat Tamzok, Ahmet Atalık ve Doktor Cem Şahan'ın panelist olarak katılacağı "Terme Kirli Santral istemiyor" , 22 Ekim tarihinde EMO Samsun Şube'de saat: 14.00'de Enbiya sancak'ın konuşmacı olarak katılacağı "Mimarlık ve Samsun", Saat 19.00'da EMO 'da Prof. Dr. İbrahim Tellioğlu'nun konuşmacı olarak katılacağı "Tarih boyunca Samsun" konulu konferans ve panelle devam edecek.

TMMOB'un 60. yıldönümü nedeniyle bir açıklama yapan IKK Samsun Sekrteri Adnan Korkmaz, "TMMOB 60 yıldır kamu çıkarlarını savunan, doğal mirasın korunmasını benimseyen, bilim ve teknolojinin halkın çıkarları ve yararı doğrultusunda kullanılması için kadınlı erkekli omuz omuza mücadelesini sürdürmektedir. TMMOB olarak dünyada ve Türkiye'de barışı savunduk ve savunmaya devam edeceğiz.
TMMOB 60. yılında da mimar ve mühendislerin , şehir plancılarının sorunlarının halkın sorunlarından ayrı tutulmayacağı, sorunların çözümünün büyük ölçüde emekçi sınıfının sorunlarının çzöümünde yattığı gerçeğini ifade etmektedir. Türkiye'nin TMMOB'a ihtiyacı vardır ve TMMOB Türkiye için mücadelesini bunan sona da devam ettirecektir." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.