Var'dan Başkan Kul'a tepki

Var'dan Başkan Kul'a tepki
Saadet Partisi (SP) Samsun İl Başkanı Av. Hasan Bayram Var, Terme'de yapılması planlanan termik santrale karşı çıkan..

AK Partili Terme Belediye Başkanı Şenol Kul'un samimiyet sergilemesi için önce partisinden istifa etmesi gerektiğini söyledi. Başkan Var, “Hem AK Parti içinde kalıp hem de AK Partili bakanlara ve iktidarına karşı savaşmak bence samimiyetten uzak bir tutumdur.” dedi.

Terme'de kurulacağı dile getirilen termik santrale karşı, başta ilçe halkı olmak üzere, ilçede bulunan yerel yönetim de karşı çıkıyor. SP Samsun İl Başkanı Av. Hasan Bayram Var, hem AK Parti içerisinde kalıp hem de AK Partili bakanlara ve iktidarına karşı savaşmanın bir samimiyetsizlik olduğunu dile getirerek ilçedeki AK Partililerin önce partilerinden istifa etmeleri sonra santrale karşı çıkmalarını tavsiye etti. “Gerek belediye başkanı ve gerekse Terme'deki AK Parti teşkilatının samimi olmadığı ve tribünlere yönelik bir tiyatro sergilediği kanaatindeyim.” diyen Var, partililerin bu şekilde mücadele etme yerine partilerinden istifa etmelerinin daha isabetli olacağını dile getirdi.
Samsun'un Terme ilçesine kurulacak ve kömürle çalışacak olan santrale karşı önemli açıklamalarda bulunan Başkan Var, dünyada bu tür santrallerin kullanılan malzemenin bulunduğu yerlerde açıldığını dile getirerek şöyle konuştu: “Ama bakıyorsunuz Terme'de bir linyit veya kömür havzası yok. Dolayısıyla burada katı yakıt üreticileri ve nakliyecileri zengin edecek bir yatırım olduğun düşünüyoruz. Bu da Terme halkına yazık olur. Özellikle santralin bulunduğu bölge organik tarımının yapıldığı bir mevki orada organik tırım yapan ve kooperatifleri olan bir yer. Oranın hala neden birinci sınıf tarım üretim merkezi olarak ilan edilmesine de şaşıyorum.”

AK Parti İl Başkanı Fuat Köktaş'ın da 'çevreye zarar verecek yatırımları istemiyoruz' şeklinde yaptığı açıklamaları da eleştiren Hasan Bayram Var, bu santralin kurulacağını duyan Termeliler ayağa kalktığında ne Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın ne de Fuat Köktaş'ın her hangi bir açıklama yapmadığına dikkat çekti. Hasan Var, yukarıda karar alan siyasetçilere rağmen yerelde çalışan kimselerin hiçbir şekilde halkın zararına olacak kararların yanında yer almaması ve 'evet' dememesi gerektiğine dikkat çekti. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.