Sokağın nabzını yükümlüler de tutacak

Sokağın nabzını yükümlüler de tutacak
Toplumdaki dezavantajlı gruplara el uzatmak için kurulan Elveren İnsanlar Derneği (ELVİN-DER), yükümlüleri topluma kazandırmak, hayata uyumunu kolaylaştırmak ve toplumun bakış açısını değiştirmek için hazırladıkları

'Sokaktan Haber Var' projesini hayata geçiriyor. Proje kapsamında kursa alınan öğrenciler artık en iyi bildikleri sokaklardan birer gazeteci olarak haber toplayacak, fotoğraf çekecek.

Samsun'da faaliyet gösteren ELVİN-DER, cinsiyet ayırımı gözetmeden yurtlardan ve yükümlüler arasından seçtiği 25 kursiyere fotoğraf ve habercilik alanında kurs verecek. Basit gerekçelerle ceza almış ve hüküm giymiş kimselerin cezaları bittiğinde topluma kazandırılması gerektiğine dikkat çeken ELVİN-DER Başkanı Yeşim Gürsoy, Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile birlikte yürüttükleri eğitim projesiyle hükümlülerin sosyal yaşama ayak uydurmalarına katkı sağlayacaklarına dikkat çekti.

Adalet Bakanlığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile ortaklaşa hazırladıkları “Sokaktan Haber Var” projesinde, sokakta yaşayan veya sokakta çalışan, suça sürüklenen çocuklara, fotoğraf çekme ve haber yazma eğitimlerinin verileceğini kaydeden Gürsoy, “Bu kapsamda düzenleyeceğimiz konferans, panel ve çalıştaylarla suça sürüklenen çocukların ailelerinin eğitilmesine de katkı sağlayacağız. Düzenlenecek çalıştay ile çocukları suça sürükleyen faktörlerin irdelenerek, sorunun çözümü konusunda paydaşlarla birlikte çalışmalar yapılacak. Bu proje Samsun'da başlatılıp, diğer şehirlerde de uygulanarak yaygınlaşacak.” dedi.

Elveren İnsanlar Derneği, Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından YEDAŞ'ın ana sponsorluğunda yürütülen “Sokaktan Haber Var” projesinin tanıtımı 22 Ekim 2014 Çarşamba günü Denetimli Serbestlik Müdürlüğü (Eski Adliye Binası 4. Kat)'nde düzenlenen bir tanıtım ile kamuoyuna duyurulacak. Cihan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.