Adaylar sınavda ter döktü

Adaylar sınavda ter döktü
Diyanet İşleri Başkanlığı için ÖSYM tarafından yapılan “Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi DHBT” sınavı tamamlandı.

Sınava katılan öğrenciler sorulan soruların zor olmadığını ancak iyi hazırlanmayanlar için yanıltıcı çok sayıda soru bulunduğuna dikkat çekti.

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı arasında imzalanan protokol uyarınca, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından din hizmetlerinde görev alacak personeli seçmek amacıyla ÖSYM tarafından sınav (DHBT) yapıldı. Sınava, lisans, önlisans ve ortaöğretim seviyesinde katılım gerçekleşti.
Sınavda adaylara, çoktan seçmeli 40 sorudan oluşan Alan Bilgisi Testi uygulandı. Testte yer alan ilk 20 soru (DHBT-1) temel din bilgisi sorularından oluşurken, bu sorular tüm öğrenim düzeyleri için ortak cevaplandırıldı. Bu sorularda İslam İnanç Esasları, İslam İbadet Esasları, Kur'an Bilgisi, Siyer, İslam Ahlakı ile ilgili konular yer alırken ikinci 20 soru (DHBT-2) ise adayların öğrenim düzeyine göre farklılık gösterdi. Bu sorular, lisans düzeyinde sınava katılacaklar için ilahiyat fakültesi müfredatını, ön lisans düzeyinde sınava katılacaklar için ilahiyat ön lisans programı müfredatını, ortaöğretim düzeyinde sınava katılacaklar için imam hatip okulları müfredatını içeren sorulardan oluştu.
Türkiye geneli belirlenen merkezlerde yapılan sınava komşu illerden çok sayıda öğrenci sabahın erken saatlerinden itibaren o şehirlere akın etti. Samsun'da düzenlenen sınava, Çorum, Amasya, Sinop ve Ordu'dan gelen öğrenciler ter döktü. Sınavdan çıkan öğrenciler, hazırlanan soruların çalışanlar için kolay olduğunu ancak iyi hazırlanmayanlar için çeldirici çok sayıda sorunun bulunduğuna dikkat çekti. Cihan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.