İş arayanla işveren SAMİF'te buluştu

İş arayanla işveren SAMİF'te buluştu
Samsun'da istihdama katkı sağlamak amacıyla, iş arayan ve işvereni ortak bir platformda buluşturarak “iş arayana iş, işçi arayana ise işçi” sloganıyla oluşturulan Samsun İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı (SAMİF) düzenlenen törenle açıldı.

Cumhuriyet Meydanı'nda İŞKUR İl Müdürlüğü öncülüğünde bu sene üçüncüsü düzenlenen fuarda 55 firma stand açtı. Mehteran gösterisinin ardından fuarın açılışını Samsun Valisi İbrahim Şahin, Büyükşehir Başkan Vekili Turan Çakır, İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı Cafer Uzunkaya, İŞKUR Samsun İl Müdürü Hasan Kılıçaslan ve diğer protokol üyeleri birlikte yaptı. Açılış sonrası tek tek stantları gezen Vali Şahin özel bir hastanenin standına geldiğinde ise yoğun iş temposunda sağlığa fazla vakit ayırmadıklarını söyleyerek tansiyonunu ölçtürdü. Tansiyonunun normal olduğunu öğrenen Vali Şahin tüm stantları tek tek dolaşarak firmalar hakkında bilgi aldı. Gezisi sırasında kendisine uzatılan çikolata kutusunu eline alan Şahin, “Tatlı bana iyi gelmiyor o yüzden ben bu çikolataları basın mensuplarına vermek istiyorum” diyerek kendisi çikolata ikramında bulundu.
Fuarın iki gün açık kalacağını belirten İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı Cafer Uzunkaya, "2012 yılından bu zamana birçok ilimizde olduğu gibi Samsun'da SAMİF adı altında bu organizasyonu yapıyoruz. Yerimiz kısıtlı olduğu için sadece 55 firma için stand açabildik. Buradaki amaç ilin istihdam politikasına katkı sağlamak yani iş arayan ve işvereni ortak bir platformda buluşturmak. Fuar süresi boyunca fuara katılan firmalar insan kaynaklarına yönelik faaliyetlerde bulunarak firmalarının tanıtımlarını yapabilecek, ayrıca iş imkânları hakkında bilgilendirme yaparak iş görüşmelerini de gerçekleştirecekler. Ayrıca burada altyapı çalışmaları tamamlanan iş arayan ile işverenleri buluşturan bir veri tabanı ve platform olan 'Samsun Eğitim Projesi'nin açılış ve tanıtımı da gerçekleştirilecek." dedi. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.