Vücut şekillendirme sırları

Vücut şekillendirme sırları
Geride bıraktığımız yaz mevsiminin rehavetini üstümüzden attık. Peki ya tatilde alınan kilolar, deforme olan vücudumuz?

Sonbaharın gelmesi ile hanımlar plastik cerrahların kapısını çalmaya başladı. En çok vücut şekillendirme operasyonları tercih ediliyor. Konuyu Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi uzmanı Dr. Deniz Küçükkaya'ya ile konuştuk.

Deniz Bey, estetik cerrahide ameliyatların mevsimleri önemli midir? Mesela yaz aylarında asla yapılmaması gereken operasyonlar var mıdır?

Estetik cerrahi operasyonlarında mevsimsellik söz konusu değildir. Yılın her zamanı bu müdahaleler yapılabilir. Tabi ki kışa girerken talep edilen operasyonlar, yazın uyguladıklarımızdan olarak farklı olabiliyor.

Peki, içinde bulunduğumuz sonbahar aylarında en çok hangi estetik müdahaleler yapıyorsunuz?

Özellikle vücut şekillendirme operasyonları yoğunlukta. Lazer lipoliz son dönemde çok tercih ediliyor. Ama burun estetiği, göğüs büyütme ve küçültme operasyonları, yüz germe ve dudak silikonları da azımsanmayacak kadar çok. Bunun yanında yılın 12 ayı saç ekimi yapıyoruz. Özellikle Avrupa ülkeleri başta olmak üzere yurtdışından gelen saç ekim hastalarımızın taleplerine yetişmeye çalışıyoruz.

Lazer lipoliz nasıl bir uygulama, biraz açabilir misiniz?

Amerikada son yapılan araştırmalarda, yağ aldırma işlemlerinin tüm estetik cerrahi müdahaleleri arasında ilk sırada yer aldığını görüyoruz. Özellikle son yıllarda sağlıklı beslenme ve kilo kontrolü konularında artan farkındalıklar sonucu insanlar bölgesel yağ fazlalıklarından da kurtulma yollarına başvuruyorlar. Bu aralar sıklıkla uyguladığımız lazer lipoliz işleminde mevcut yağlar bulundukları yerde parçalanmakta ve zaman içerisinde metabolize olarak dışarı atılmaktadır. Bu işlemde çoğu zaman yağı parçaladıktan sonra enjektör yardımıyla almak gerekmez.

Vücudun hangi bölgelerine uyguluyorsunuz ?

Karın, bel, basen, gıdı, bacak içi, diz içi gibi bölgesel alanlarda uyguluyoruz. MİLLİYET

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.