NERESİNİ DÜZELTELİM Kİ…!

NERESİNİ DÜZELTELİM Kİ…!

Köşe yazarının biri, "Din elden gidiyor" başlığı altında bir yazı kaleme almış.

Dünyadaki bir kaç güçlü ülkeyi sayarak, bunların camileri kapattığını, Türkiye'nin de aksine, dünyanın farklı ülkelerinde cami açtığını, açılışın da devlet düzeyinde, Cumhurbaşkanı veya Başbakanların açtığından bahisle, dinin elden gittiğini anlatmaya çalışmış.

Ayrıca, dinin iyi insanların elinde, temiz insanların yüreğinde yüceleceğini belirtmiştir.

Bu yazının neresini düzeltelim. Din bilmez, dine inanmaz bir anlayışı yansıtıyor bu yazı, öyle bir kanaat oluşturuyor. Çünkü, cami açmakla değil, kapamakla dine zarar verilir. Ama, mensubiyet duyduğu hayat anlayışı ve siyasi ekol de camileri kapatarak halka ve dine hizmet etmeyi felsefe kabul etmişti zaten.

Dinin, iyi ve temiz insanların elinde yüceleceğini yazarak okuyuculara din dersi de vermiş söz konusu yazar. Din, zaten yücedir, yüceltilmeğe muhtaç değildir. Dinin kurallarını yaşayan insanlar, temizlenir ve yücelir. Yani, insan dini değil, din insanı temizler ve yüceltir.

Ne diyelim ! Böyle yazmasalar, onların zihin kodlarını, sinir uçlarını, düşünce düzlemlerini ve bilgi düzeylerini nasıl anlarız ki ? Hem de bize yazı konusu üretmiş oluyorlar.

Siz üredikçe, biz rahat yürürüz. Kızıyoruz size ama ya bilgili olsanız bizi biraz yorarsınız.

Böyle iyi, kutlarız sizi, bizim sizi tanıtmamıza gerek kalmadan kendinizi tanıtıyorsunuz. Milletin sizi rahat tartmasını da sağlıyorsunuz.

Milletin anasına küfredip, değerlerine hakaret edenlerden din öğrenirseniz, bu dini bilginizle ilkokul çocuklarının bile maskarası olursunuz.

Dini konulardan bahsetmek için biraz dini bilgi olması bile yetmez. Ama nedense, yıllarca dine ve dinarlara küfrederek ayakta durmaya çalışan grup, şimdilerde dini savunarak yaşamayı deniyor.

Hiç değilse, dini öğrendikleri hocalarından, her hangi bir dini konudan bahsetmek istediklerinde, neyi nerede nasıl yazmak ve konuşmak gerektiğini de sorsalardı.

Hocaları da nerede nasıl konuşulacağını bilmez ki, o da ekranlardan milletin anasına küfreder, dindarına hakaret eder, cami görevlilerini tenkit eder.

Böyle din aliminin böyle de cemaati olur.İnsanların omuzlarında dinin yüceleceğini ve temizleneceğini söyler.

Sanki ! Din kirliymiş ve aşağılıkmış da insanlar onu düzeltecekmiş. Elbette, doğrudur, zira onun takip ettiği değerlerden oluşan din hem kirli hem de kirleyicidir. Bu nedenle karşıya da kirli camlardan bakmalarına neden oluyor.

Gelin..! İslam dininin ne kadar yüce ve temiz olduğunu öğrenin, öğrendiğiniz o dinin emirleriyle temizlenin ve yücelin.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sami Kesmen Arşivi
SON YAZILAR