Neremiz doğruki....!

Bazı kurumlar ve kuruluşlar vardırki! Hak ve adalet dağıtmakla görevlidirler.


- Ama ne yazikki! Adı geçen kurumların temsilcilerinin her zaman bunlara uydukları da pek söylenemez.

- Kimlerden bahsettiğimizi tabiki anlamışsınızdır.
- Dünyanın en büyük sektörünü idare eden kurumlarından birisi olan futbol hakemleri camiasından biraz bahsetmek istiyorum.
- Hep konuşur bazı çok bilen, ahkam kesenler; "Hakemlerimizde kasıt yoktur, hakemlerde insandır, hatta yapacaklardır" diye. Şimdi ben o çok bilmişlere sormak istiyorum.

- sizin hata yapacak dediğiniz insanların müsabakalara çıkarken aldıkları ücreti acaba bu ülkede kaç kişi asgari ücret olarak alıyor ?

- Düdük ve bayrak ellerinde, verdikleri kararları bozacak hiçbir merci yok. Kararları karar olan bu insanların acaba merak ediyorum. Verdikleri hatalı ve özellikle yanlı kararları sonucu müsabaka sonrası kendi kendine vicdan muhasebesi yapıpta;

- "Ben yanlış karar verdim. Rakiplerinin hakkını gaspedip, onlara zarar verdim"diyerek üst makamlarına durumu bildirip, vicdanen rahatlayabilirler mi?
- Hiç zannetmiyorum. Hemen savunması da  basit "Kararı saniyesinde vermek  mecburiyetinde" diye söylenir.

- Bunları neden yazmak gereğini duyduk ?

- Samsunspor - Manisaspor mücadelesini yöneten hakem kardeşimiz için kim derseki tarafsız görüşle maçı yönetti diye; Yalan söyler. Nedenine gelince; Bir hakem sahaya hak ve adalet dağıtmaya çıkar. Ne gördüyse onu çalar. Kimseyi kimseye ezdirmez. Avantaj kurallarını ve kartlarını adam gibi kullanır.

- Ama dedikya; Siz bundan mahrumsanız bunun gerçekleşmesi imkansızdır.

- Birde MHK atamalarını yapan kuruluna seslenmek istiyorum. Manisaspor müsabakasına siz Aydın Bölgesinden hakem atıyorsunuz, yahu be kardeşim; Türkiye'de hakem kıtlığımı varki komşu ilden hakemi görevlendirdiniz. Bütün bunlar insanların midelerini bulandırıp, kafalarının içinden bazı soruların geçmesine sebep olacaktır.

- Ama çok güzel bir söz vardır.

- Deveye sormuşlar neden boynun eğri diye.

- O da neremiz doğruki diye cevap vermiş.

- Bizden söylemesi.

- Hoşcakalın 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mahir Sarı Arşivi
SON YAZILAR