NEREDEYSE KAYINÇOM BENİ DE AĞLATACAKTI!..

                                   NEREDEYSE KAYINÇOM BENİ DE AĞLATACAKTI!..

        Siyaseti biz de bir nebze olsun yaptık.  Neyin ne olduğunu, neyin nerede konuşulacağını, kimlerle nelerin paylaşılacağını az çok biliyoruz. AK Parti iktidarının en sevdiğim politikalarından birisi de yalana çok fazla başvurmayan insanları tercih etmesidir. Ancak ne kadar seçici olursanız olun, birileri çıkıp sizin adınıza olur olmaz şeyler söyleyerek gündemde  kalmaya çalışınca, partinize de zarar veriyorlar. Dünkü gazetelerde, bir Milletvekilinin bir Belediye Başkanını yanına alarak, DSİ Genel Müdürü’nü ziyarete gittiğini ve bu ziyaret sonrasında DA Havzalılara ve Ladiklilere verdiği müjdeyi görünce, kendimi gülmekten geriye alamadım. Zira o proje yıllardır devam eden bir proje olup, yıllara sari yatırımları bölgelere yayılmaktadır. Bu projeyle ilgili gerekli altyapı çalışmaları yapılmış, DSi bürokratlarının teklifi sonucunda da Havza ve Ladik bölgelerinin bir kısmı, bu sulama projesi kapsamına alınmış olmasına rağmen, bizim böyyüüük Vekil sanki bu iş yeni planlanmış gibi Havzalılara ve Ladiklilere müjde vermesi, onun ne kadar iş yaptığının açıkça delili değil de nedir!

          Allah nasip ederse, dört ay sonra bu Vekillerin dört tanesi,  TBMM çatısı altında olmayacak, kalan iki vekilin durumunu da konuşmaya gerek yok. Bakan kalır, Tülay Hanım’da gösterdiği performans nedeniyle kalabilir, bence de kalmalı, birinci dönem alışma devresi, ikinci dönem ise iş yapma dönemi olur. Ancak değişen AK Parti Genel Merkez yönetimi bu konuda nasıl bir tavır ortaya koyar onu bilemeyiz. Umarım isabetli karar verirler de Tülay Hanım’ı harcamazlar. Geriye kalan Vekillerden ikisi Bakanlık yapmış olmasına rağmen topluma hizmet noktasında  hiç bir icraatları olamamış insanlar olduklarından, toplum onlardan kurtulduğuna çok sevinecektir. En azından onlara olan tepki yüzünden, AK Partiye olan kızgınlıkları yüzünden, partiye küsenler tekrar partiye döneceklerdir.

          Bu detayı verdikten sonra gelelim asıl konumuza. Malumunuz önümüzdeki Pazar günü AK Parti  İl kongresi yapılacak. Genel Merkez’in adayı da Muharrem Göksel olduğuna göre, tek liste  seçime girecek ve Pazartesi gününden itibaren Muharrem Güksel İl Başkanı olacaktır. Hal böyle olunca Kayınçom, önceki gece bir veda toplantısı düzenlemiş. Toplantıya Kurucular, eski Partililer, Belediye Başkanları, Milletvekilleri, Meclis üyeleri ve yönetimler davet edilmiş. Gördüğüm kadarı ile Vekillerden Ahmet Yeni katılmış, onun dışında Vekillerden kimse katılmamış. Toplantının başlangıcında Kayınçomla ilgili bir slayt gösterisi yapılmış, ardından Kayınçom çok duygusal bir konuşma yapmış, hatta konuşmasında o kadar enteresan bir şey söylemiş ki,  neredeyse orada bulunanlar bu söylenenlere inanacaklarmış.

          Peki ne demiş derseniz, Kayınçom Orhan Tozlu ile Hasan Uzunlar’ı göstererek bakın bu iki kıymetli arkadaşımızı dahi Meclis Üyesi yapamadık. Neden yapamadık derseniz, şehrin geleceği ve daha çok oy almak için yapamadık bu arkadaşları demiş. Nasıl ama yeme de yanında yat değil mi? Yılların Orhan Tozlu’sunu ve Hasan Uzunlar’ı sırf oy uğruna listelere koyamadık demesine, havada uçan Kargalar dahi gülerler. Orhan Tozlu biraz fazla Meclis Üyeliği hırsı olan, güçlüden yana tavır koyan bir arkadaş olabilir, hatta iki dönem Belediye Meclis üyeliği yapmış olduğundan, listeye konmaması makul karşılanabilir, ama ‘oy uğruna onu listeye koyamadık’ veya ‘şehrin geleceği için bunu yaptık’ demenin, akılla izanla bağdaşır yanı  yoktur. Orhan Tozlu sevilen bir arkadaştır, biraz aşırı Kocayokuş Köyünü düşünse de ona saygı duymak lazım.

            Hasan Uzunlar’a gelince AK Parti kurulduğu günden itibaren bu partiye hizmet eden, ilkeli, dürüst, akçeli işlerin en büyük düşmanı olan ve düşmanına dahi sorsan onun için düzgün adamdır denilen bir adam. Ayrıca İl Yönetiminden istifa ederken, bizzat Kayınçomun rızasını almasına ve yapılan oylamada istifa edecekler arasında en yüksek oyu alanlardan birisi olmasına rağmen, sırf Egemen güçlerin maşası olmaz diye adamı listeye koymamış olmasına rağmen, yukarıda söylediğim mazerete sığınarak konuşması benim de gözlerimden yaş getirdi!.. Tamam siyaset yapıyor olabilir, herkesin gönlünü yapma imkânı bulamayabilir, insanları güçlerine göre değerlendirmek isteyebilir ama gerek oy alma kapasitesi olarak, gerek ilkeli duruş olarak, gerekse adamlık olarak Hasan Uzunlar’ın  tırnağı dahi olamayacak nice isimleri o listelere yazdığını bilmeyen mi var? Siyaset sonuç alma sanatıdır bu konuda Kayınçom fevkalade başarılıdır, bunu kabul ediyor ve hakkını teslim ediyorum ama bazı gerçekleri görmezden gelerek veya bazı insanların hakkını gasp ederek sonuç almak bana göre, helada Kur'an okumaya benzer. Kayınçoma bundan sonraki hayatında başarılar dilerken, diğer aday adayı arkadaşlara da bir daha yola çıkarken bu fakirin Rahle'i tedrisi’nden geçmelerini tavsiye ediyorum. Zira bizim tâ aylarca önce yazdıklarımızı, şimdi başkalarının yazmış olması, çok fazla bir şey ifade etmiyor. Önemli olan feraset sahibi olup ona göre siyasi öngörümüzü ortaya koymaktır. Aksi halde herkesin oyuncağı olursunuz. Sözlerime son verirken yeni dönemde, yeni yüzlerle buluşmak ümidiyle, hoşçakalınız.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR