NEFİS KONSER

NEFİS KONSER
ADANA VE SAMSUN TSM KOROLARI'NDAN NEFİS KONSER

 Bafra Kültür Merkezi 12 Mart akşamı, 2 TSM Korosu'nun ortak ve nefis bir konserine tanık oldu.

İstiklal Marşı ve saygı duruşuyla başlayan konserde ilk olarak Bafra Haber Köşe yazarı ve araştırmacı yazar ve şair İdris Anarat, Kolay'dan akrabası olan ünlü hiciv şairi ve neyzen Tevfik Kolaylı'nın musiki ve şiir anlayışı ve tsm türünde bestelenen şiirleriyle şairin dünya görüşünü anlattı.

1982 yılında Adana Valiliği'nce ve koro şefi Faik Kasapoğlu ve arkadaşlar tarafından kurulan Adana TSM Öğretmenler Korosu ile Şef, bestekar,Devlet Koroso sanatçısı Osman Ergen'in de kurucusu olduğu Samsun Sanat Merkezi Kardeş Korolar adıyla Bafra Kültür Merkezi'nde nefis bir konsere imza attılar.

Yoğun bir izleyici topluluğunun olduğu konserin sunuculuğunu ise Bafra Musiki Cemiyeti Yönetim Kurulu üyesi ve Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Vakfı Koleji Müdürü Mustafa Kurt ile koro ses sanatçısı Aşiyan Ece Hoşnut yaptı.

Adana Öğretmenler TSM Korosu'nun kurucusu, 34 yıllık koro şefi Faik Kasapoğlu, Samsun Korosu'nun şefliğini ise bestekar, Amasya Altın Elma TSM Beste Yarışması, Türkiye 1. si ve Samsun Kültür ve Turizm Bakanlığı Samsun Devlet Klasik Türk Müziği Korosu ses sanatçısı, TSM Samsun Sanat Merkezi ve halen Bafra Musiki Cemiyeti TSM Koro Şefi Osman Ergen yaptı.

Konsere Ak Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, Belediye Başkanı Zihni Şahin, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Yiğit, AK Parti İlçe Başkanı Tuncay Yurduseven, Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Mehmet Kılınç, Samsun B. Şehir Belediye Konservatuarı bestekarlarından Bafralı Muhterem Sezgin, Samsunlu koro şeflerinden Zafer Sezgen, CHP Bafra İlçe Başkanı Nihat Oktay ve eşi, TSD Derneği Başkanı recep Köksal ve yönetimi, Bafra Görme Engelliler Derneği Yönetim Kurulu, Kıbrıs Sanat Derneği Şefi Aytaç Çağın, Samsun Devlet Korosu sanatçıları, Bafra Musiki Cemiyeti TSM Korosu ses ve saz sanatçıları, Bafra İlçe Emniyt Müdürü Mustafa Yiğit ve eşi, STÖ ile kalabalık musikisever Bafra halkı katıldı.

Konser 2 bölümden oluştu. Seslendirilen eserler ve solo yapan sanatçılar ise şöyle:

1. Bölüm: "Dumanlı başlara göklerin ermiş-Münir Nurettin Selçuk-Solist: Özden Uğur, Bana aşkı öğretensin- Cahit Deniz- Solist: Süreyya Serçe, Seninle doğan günüdür-SafiyeAyla-Solist: Durmuş Efil, Ne mektup geliyor ne haber senden-Yusuf Nalkesen-Solist: Engin Dayan, Güller arasında seni bensiz gören olmuş-Şükrü Tunar- Solist: Nilgün Güzey, Gözlerim uykuyla barıştı sanma-Selçuk Tekay-Cemal Safi- Solist şef Faik Kasapoğlu, Ayrılık kolay değil-Suat Sayın- Solist: Neşe Tunçkan

İkinci bölümde misafir sanatçıları TRT Radyo Türk Halk Müziği Sanatçısı Tuğrul Şan, Adana yöresi türkülerini yine misafir ses sanatçısı Esin Eş ile bir sanat müziği eserini seslendirip izleyicilerden bol alkış aldılar.

2. Bölüm: "Duman duman tütüyorum-Bilge Özgen-Solist: Refik İşler, Bir ateşim yanarım- Avni Anıl- Solist: Faruk Demir, İlk aşkı unutmak çok kolay değil- Ziya Taşkent- Solist: Ecem Aralan, Ölüyorum Kederimden- Mustafa Sayan- Solist: Bilge Şenel, Takvimlerden haberin yok mu- Safiye Ayla- Solist: Aşiyan Ece Hoşnut( sunucu), Ah aşk kapını çalar bir gün- Erhan Parlak- Solist: Faik Kasapoğlu( Adana Koroso TSM Şefi)

Konserde ayrıca "Türkiye'm"adlı Mustafa Yıldızdoğan'a ait şarkı da korolar ve vatandaşlarca birlikte coşkuyla söylendi.

Adana Koro Şefi Faik Kasapoğlu'nun Perşembe Öğretmen Okulu'nda birlikte okuduğu Bafra'daki arkadaşları da konser sonunda sahneye çıkarak ellerinde çiçeklerle devre arkadaşlarına sürpriz yaptı, Bu esnada duygu dolu anlar yaşandı.

Konser Ak Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Kıbrıs Sanat Derneği Şefi Aytaç Çağın, İşadamı Ahmet Aydın, araştırmacı yazar İdris Anarat, Samsun korosu şefi Osman Ergen ve gazeteci Osman Yakınoğlu'na sunulan plaketler ve çiçeklerin ardından toplu fotoğraf çekimleriyle sona erdi.

Osman Ergen, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin'den Bafra Belediye Konservatuarı kurma sözü isterken başkan Şahin de bu müjdeli haberi yakın bir zamanda vermeye çalışacaklarını söyledi.

Oktay ZERRİN-Bafra

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.