NEFES KREDİSİ

NEFES KREDİSİ
KOBİ’ler “Nefes” alacak

Samsun TSO’nun Ekim ayı olağan Meclis Toplantısı’nda konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, KOBİ’lerin içinde bulunduğu finansman sorunlarının giderilmesine katkı sağlamak amacıyla TOBB tarafından uygulanacak, “Nefes Kredisi” projesine Oda olarak destek vereceklerini söyledi.

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Ekim ayı olağan Meclis Toplantısı, Meclis Başkanvekili Aydın Özvatan başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantı, Ulu Önder Atatürk’ün 78. ölüm yılı dolayısıyla bir dakikalık saygı duruşunun ardından başladı. Toplantıda söz alan Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, iki toplantı arasında yürüttükleri faaliyetler hakkında meclis üyelerini bilgilendirdi.

Murzioğlu: “Beklentimiz ek pist yapılarak uçuşların kapanmaması”

Pist bakım çalışmaları dolayısıyla Mart ayında üç ay kapanması gündemde olan Samsun-Çarşamba Havaalanı ile ilgili konuşan Başkan Salih Zeki Murzioğlu, “Hepimizin malumu havaalanımızın bakım çalışması dolayısıyla üç ay kapalı kalması söz konusu. Bu bir zarurettir. Bundan bizde memnun değiliz. Ancak, bir insanımızın tırnağının bile kanamasını hiçbirimiz istemeyiz. Bunun da gereği yapılmazsa, yaşanacak bir can kaybının kimse hesabını veremez. Havaalanı konusunu Gümrük ve Ticaret Bakanımız Sayın Bülent Tüfenkci ile bir arada olmamız vesilesiyle konuyu görüştük. Zaten Sayın Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılıç ve vekillerimiz konunun öneminin farkındalar. Bizim Samsunlular olarak istediğimiz yeni bir ek pistin yapılarak uçuşların kapanmaması. Bir de daha önce defalarca dile getirdiğimiz taks yolu pistinin havaalanına yapılması” dedi. 

Samsun TSO’dan kampanyaya destek

Başkan Murzioğlu ayrıca, , KOBİ’lerin içinde bulunduğu finansman sorunlarının giderilmesine katkı sağlamak amacıyla TOBB tarafından, “Nefes Kredisi” projesi hakkında da meclis üyelerini bilgilendirdi. Oda ve Borsaların katılımı ile TOBB’un bu konuda kapsamlı bir proje hazırladığını belirten Murzioğlu, “Hedeflenen projede, her oda ve borsa imkanları ölçüsünde yıllık yüzde 7.50 faiz oranında belirlediği bir parayı bankaya koyacak. Bu bankalarda, KOBİ niteliğinde olan üyelerimize yıllık yüzde 9.90 faiz oranından bir yıl vadeli eşit taksitli kredi kullandıracak. Dosya masrafı ise sadece 250 TL olacak. Burada Kredi Garanti Fonu’da devreye girecek.  Oda ve borsalar sağladığı mevduat kaynağını sadece kendi üyelerine kredi olarak kullandıracak. Hazırlanan proje bir iki ay içinde inşallah devreye girecek. Biz de sizlerin onayıyla 1.5 milyon TL bir parayı kampanya içine katacağız” dedi.  

Oy birliği ile onaylandı

Başkan Murzioğlu’nun konuşmasını tamamlamasının ardından TOBB’un kampanyasına Samsun TSO’nun 1.5 milyon TL ile katılması teklifi oy birliği ile onaylandı. Meclis Üyeleri Hasan Guda ve Metin Aktürk’ün konuşmalarının ardından meclis toplantısı, gündem maddelerinin karara bağlanmasıyla birlikte sona erdi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum